Tek.no

Nyhet

De største mobilnyhetene

Marte Ottemo
17 Feb 2010 15:00

Denne uken går årets store mobile happening av stabelen i Barcelona. Mobile World Congress er stedet hvor alle produsentene viser fram sine nye telefoner, og midt i kaoset av
lanseringer, demonstrasjoner og utstillinger er vårt søstermagasin Mobilen.no tilstede for å gi deg alle de spennende nyhetene. Her er oppsummeringen midtveis i uken:

Steve Ballmer viste frem Windows Phone 7


Microsoft har startet helt fra bunn med sitt nye mobile operativsystem, og de første inntrykkene er svært positive.
Et eksempel på hvordan Windows Phone 7 Series har blitt ny er de såkalte ”Live Tiles”. I stedet for statiske ikoner som tidligere har fungert som en vei inn til applikasjonene på telefonen kan du nå lage din egen ”tile” på en kontakt. Denne sørger for at du har tilgang til konstant oppdatert informasjon om de seneste postene eller bildene som kontakten din har har lagt ut – uten å være nødt til å starte en applikasjon for å nå informasjonen.
Les hele saken om Windows Phone 7 Series-lanseringen her.

Zune til Norge?


I forbindelse med lanseringen av sitt nye operativsystem for mobiltelefoner, Windows Phone 7 Series, kan det se ut som om også musikktjenesten Zune blir internasjonal.
Mye av brukergrensesnittet i det nye OS-et er basert på Zune, og Casey McGee, markedsansvarlig i Microsoft, sier til Zdnet at musikk- og videotjenesten ”blir tilgjengelig i alle land som selger Windows 7-telefoner”.
Les hele saken om Zune her.

Nokia og Intel sammen om MeeGo


Nokia og Intel går sammen om et nytt Linux-basert operativsystem som skal virke på alle tvers av ulike produkter. For utviklere betyr det at programmene de skriver vil kunne kjøre på alle typer enheter, enten det er snakk om mobiltelefoner, PC-er, nettbrett eller produkter som navigasjonsutstyr, TV-mottakere og mer.
Les hele saken om MeeGo her.

Samsung Wave med Wimp


Samsungs første mobiltelefon med operativsystemet Bada har egenskaper som imponerer. Den nye modellen har lynkjapp prosessor, kapasitiv skjerm med multitouch og tredje generasjon av brukergrensesnittet TouchWiz.
Vi lot oss imponere under Samsungs lansering i Barcelona søndag kveld. Etter at Samsung hadde forført oss med dans, akrobatikk og 360 grader videopresentasjon fikk vi også lov til å prøve telefonen selv.
Les mer om Samsung Wave her.

Lanserer X10 i miniformat


I høst lanserte svensk-japanerne sin første Android-mobil Xperia X10. Under årets store mobilmesse Mobile World Congress viser Sony Ericsson nå fram Xperia X10 mini og Xperia X10 mini pro. Modellene har like spesifikasjoner, bortsett fra at pro-versjonen har fått et fulltastatur som gjør den noe større.
Les mer om mini-X10 her.

Vivaz pro med HD og tastatur


Sony Ericssons andre resirkulerte mobilkonsept fører til fullt tastatur på deres HD-telefon. Vivaz pro er basert på operativsystemet Symbian S60, og kan ta opp video i full HD-oppløsning.
Det aller meste annet er da også likt som i forløperen, og sånn sett er det lite nytt å ta tak i her, bortsett fra selve tastaturet og kameraet. Der den originale modellen er utstyrt med et kamera med 8,1 megapikslers oppløsning er pro-utgaven nedgradert. Den er nemlig utstyrt med «bare» 5,1 megapiksler.
Les mer om Vivaz pro her.

Ny skandinavisk mobilprodusent


Et norsk/dansk samarbeid har ført frem til en ny type mobiltelefoner med unike egenskaper. Selskapet Lumigon prøver seg med to mobiltelefoner som faktisk skiller seg fra alt vi har sett tidligere. Telefonen kan styre alt som bruker fjernkontroll, enten det er et TV-apparat som styres via IR, eller en garasjeport som styres via radio. I tillegg kan den kontrollere utstyr som betjenes via WiFi eller bluetooth.
Mobilen kan også kobles til en TV via HDMI, og fungere som en PC som gir fullverdig nettsurfing. Telefonen settes ganske enkelt ned i en holder som er koblet til en TV via HDMI. Så kan du via et Bluetooth-tastatur surfe på Internett som om du satt ved en PC. Dette gir deg en komplett løsning tilsvarende en PC med Android som operativsystem.
Les mer om den norske mobilen her.

Opera på iPhone og Android


Norske Opera Software har gjort stor suksess med sin Java-baserte nettleser til mobil, først og fremst for operativsystemene Symbian og Windows Mobile. På Mobile World Congress i viser selskapet betaversjoner av Opera Mini til iPhone og Opera Mobile 10 til Android. iPhone-versjonen er dog ikke godkjent av Apple, noe som trolig er årsaken til at denne kun vises frem til journalister og Operas partnere på mobilkongressen.
Les mer om Opera og iPhone her.

annonse

Les også