Til hovedinnhold

Nå kommer den første 3D-kanalen

Britiske TV-seere kan nå se frem til en egen kanal med 3D-innhold. I oktober starter Sky+ sendingene, som blir de første av sitt slag i Europa. Kanalen kan tas imot av alle abonnenter som har HD-dekoder, Sky+-abonnement og en TV som er 3D-klar, melder Wall Street Journal.

Sky har allerede begynt å sende 3D-sendinger i puber over hele landet, og per dags dato er det over 1500 britiske puber som sender fotball-, tennis- og rugbykamper i 3D.

Nå som 3D er på vei inn i britiske stuer, lover Sky at det også vil sendes filmer og annen underholdning i det nye formatet. I lanseringshelgen kan man blant annet se frem til golfturneringen Ryder Cup og filmer som Bolt og Monsters Vs Aliens.

Det er dessverre ikke alle som får glede av den nye kanalen. Anslag tilsier at så mye som 10 % av befolkningen ikke kan se 3D.

Ingen norske 3D-kanaler
Mens norske kinoer har omfavnet 3D, er det ingen av landets TV-kanaler som har uttrykt ønske om 3D-sendinger. NRK har ingen planer om å bruke penger på 3D før tidligst i 2014.

–I NRK er dette et ikke-tema, og jeg mener 3D er dødfødt for TV i betydningen regulære TV-sendinger i 3D, sier Arild Hellgren, teknologidirektør i NRK, til Aftenposten.

annonse