Til hovedinnhold

SMS er skadelig for helsa

Utstrakt bruk av mobiltelefon kan føre til helseplager. Da snakker vi ikke om de foreløpig udokumenterte påstandene om at mobilstråling kan påvirke helsen vår. Nå er det muskel- og skjelettplager vi skal være på vakt mot.

Mennesket er ikke skapt for å henge med hodet og stirre ned i en mobilskjerm, slik mange gjør når de tekster, spiller spill eller surfer med mobilen. Gjør vi dette for ofte vil belastningen føre til smerter i nakke og skuldre. Fenomenet omtales som SMS-nakke, og for enkelte kan smertene gå fra nakke og hode og helt ut i fingertuppene.

Etter å ha behandlet flere pasienter med denne lidelsen fant kiropraktor Dean L. Fishman ut at han kunne lage en mobilapplikasjon for å forebygge problemet.

Vær glad og lett og rank og rett, så skulle problemet være løst. Alternativet er å utføre øvelsene i denne videoen fra LA Times, der Fishman og en av hans pasienter demonstrerer hvordan du kan “behandle” SMS-nakke. Videoen viser også hvordan applikasjonen som skal forebygge tekstnakke fungerer på en Android-mobil. Applikasjonen finner du på Android Market:

 

Mer om
annonse