Tek.no

Nyhet

Verdens enkleste mobil

19 Nov 2010 06:00

Smarttelefon-bølgen har skylt over mobilmarkedet de siste par årene, og selv billige og enkle mobiler har proppet med avanserte funksjoner som mobilkamera, nettleser og støtte for e-post.

De fleste vil nok se positivt på den teknologiske utviklingen, men det kan også være at noen gjerne skulle hatt en enda enklere mobil enn det som går an å få tak i.

Nå har et nederlansk selskap kalt John Doe Amsterdam utviklet det de kaller verdens enkleste mobiltelefon, ifølge T3.com.

Anti-smarttelefon
Funksjonene på John's Phone inkluderer å ringe og legge på, men det er også alt. Du kan ikke sende meldinger og heller ikke ta bilder.

Selv om dette må sies å være en anti-smarttelefon, så er den absolutt ikke så dum som man kanskje skulle tro.

Du får ikke lagret kontakter i telefonminnet, men fortvil ikke. Hvis du vil lagre telefonnumre kan du skrive dem ned for hånd i en liten adressebok som medfølger. Denne kan oppbevares i et rom under bakdekselet. En kulepenn følger også med.

I adresseboken finner du for øvrig spill. Det vil si ferdig opptegnede ruter hvis du vil spille "Tre på rad"...

Du lader mobilen via en USB-kabel.

Som denne videoen viser fungerer John's Phone tilfredsstillende til å ringe med:

Fikk du lyst på den ultraspartanske mobiltelefonen kan du bestille den her. Telefonen kommer i forskjellige farger og koster fra 690 kroner.

Ikke som Doro
I Norge har produsent Doro gjort suksess med enkle mobiler for eldre og svaksynte.

Hvis du fortsatt vil ha det enkelt, men samtidig muligheten til å sende SMS og et par andre enkle funksjoner kan en Doro-telefon kanskje passe bedre enn John's Phone:

Les mer: - Se her, bestemor!

Les også
LG lanserer Optimus Me
Les også
Se her, bestemor!
Les også
De nye seniormobilene
Les også
De fleste pensjonister har ikke mobiltelefon
annonse

Les også