Til hovedinnhold

Asus lanserer et beist av en spillmobil

Skulderknapper, kjøleløsning og overklokket prosessor.

Asus

Under en pressekonferanse i Taipei i dag dro Asus duken av en rekke nye produkter, inkludert den ganske oppsiktsmessige ROG Phone. Asus føyer seg således inn i den lille rekken av produsenter som har utviklet en mobiltelefon spesielt rettet mot ihuga gamere.

Fra før kjenner vi til Razer Phone og Xiaomi Blackshark.

Asus har ikke spart på kruttet med sin nye satsning. ROG Phone er utstyrt med en sekstommers AMOLED-skjerm med 2160 x 1080 piksler, som takket være en egen bildeprosessor kan skryte av HDR-støtte, 90 Hz oppfriskningsrate og svartid på ett millisekund.

Mobilen skal være optimalisert for spilling i landskapsmodus, med stereohøyttalere og avansert haptisk tilbakemelding.

Overklokket prosessor

Asus

Mobilen har 8 GB med RAM og støtter opptil 512 GB med lagringsplass. Prosessoren – en Qualcomm Snapdragon 845 – er overklokket fra sine typiske 2,8 GHz til 2,96 GHz, og batteriet med 4000 mAh bør sørge for at du kan klemme inn litt spilling når det skulle passe seg.

Samtidig er det klart at krevende mobilspill både drar godt med strøm og genererer en del varme, så Asus har faktisk klemt inn et «3D vapor-chamber cooling system» i mobilen og snekret sammen en ekstern kjøler som kan klipses på baksiden.

Denne «AeroActive Cooler»-kjøleren har i tillegg både strøminngang og 3,5-millimters jackplugg for lyd på undersiden, slik at du ikke trenger tenke på at eventuelle ledninger er i veien ved lange spilløkter – her er det lagt opp spilløkter som kan vare i timesvis.

Dokkingstasjonen gjør at den enkelt kan brukes til spilling på større skjermer også.
Asus

Skulderknapper og egen spillmodus

På mobilens ene side er det et par programmerbare «AirTrigger»-knapper. Disse gjør at du ganske enkelt kan tappe på siden med pekefingrene for å eksempelvis hoppe eller skyte i stedet for at du må ta på selve skjermen.

For å unngå forstyrrelser og sikre god ytelse er det også mulig å sette mobilen i en egen «X-modus» som frigjør alt minnet og stanser eventuelle bakgrunnsprosesser, samt sørger for å sette mobilen i «ikke forstyrr»-modus.

TwinView Dock.
Asus

Foruten den eksterne kjøleren er ROG Phone ment å kunne brukes med både en WiGig dokkingstasjon for spilling med større skjermer og en «TwinView Dock» som gir deg en ekstra skjerm til rådighet. Tenk Nintendo DS.

Av andre ting nevner vi at mobilen også har fingeravtrykksleser, to kameraer på baksiden med 12 og 8 megapikslers oppløsning, samt ett forovervendt kamera med 8 megapiksler.

I skrivende stund vet vi ikke noe om priser eller nøyaktig når ROG Phone vil komme på markedet, eller for den saks skyld om den vil finne veien til våre breddegrader – men vi krysser fingrene.

Xiaomi Blackshark har nesten de samme spesifikasjonene:
Blackshark er kinesernes Razer Phone- og ROG Phone-konkurrent >>>

(Kilde: Liliputing)

annonse