Til hovedinnhold

Hackere stjal Bitcoin for 645 millioner kroner

Mining-markedsplass ble utsatt for profesjonelt angrep samtidig som Bitcoin klatrer til nye høyder.

Tek.no

Det er en stund siden sist vi hørte om Bitcoin-tyveri, men nå har det skjedd igjen – og det med brask og bram. Blant andre Reuters og The Guardian melder nemlig om et gigantisk tyveri av den digitale valutaen som nylig fant sted på vårt eget kontinent.

En slovensk mining-markedsplass for Bitcoin kalt NiceHash ble angrepet av hackere som stakk av med rundt 4700 Bitcoin, som tilsvarer cirka 645 millioner kroner med kursen som gjelder i skrivende stund.

NiceHash er en tjeneste hvor folk tilbyr prosesseringsressurser som kreves for å grave frem Bitcoin i bytte mot den digitale valutaen. Nettstedet påstår å være den største aktøren på akkurat dette feltet.

Bitcoin fortsetter den ville ferden oppover, og ligger nå på over 16 000 dollar. Bilde: CoinMarketCap

Etterforskning i full gang

Som en følge av det gigantiske angrepet er tjenesten i skrivende stund lagt ned. I en pressemelding som er lagt ut på nettstedet skriver NiceHash at de er igang med sin egen etterforskning og at myndighetene er varslet.

Det jobbes ennå med å kartlegge det fulle omfanget av tyveriet, men overfor medier har de altså anslått tallet til 4700 Bitcoin foreløpig. Markedsansvarlig hos tjenesten, Andrej P Škraba, sa i en uttalelse at angrepet var særdeles sofistikert og utført av høyst profesjonelle hackere.

Noe av grunnen til at Bitcoin er blitt mer interessant for hackere den siste tiden kan være den enorme kursoppgangen valutaen opplever for tiden. I slutten av november meldte vi at Bitcoin hadde nådd 10 000 dollar, eller rundt 82 000 kroner, men i skrivende stund har den allerede klatret opp til 16 700 dollar. I norske kroner er den nå verdt rundt 139 000 kroner.

Bitcoin-gravingen bruker mye strøm på verdensbasis: Faktisk mer enn flesteparten av verdens land »

annonse