Nyhet

Nordea forbyr alle sine ansatte å handle Bitcoin og andre kryptovaluta

Det dramatiske tiltaket rammer flere tusen ansatte i Norge.

Den nordiske storbanken Nordea skal nå forby samtlige av sine ansatte å handle Bitcoin og andre kryptovaluta, melder blant andre den danske avisen Finans. Forbudet trer i kraft den 28. februar.

Bakgrunnen for det dramatiske tiltaket er blant annet at banken frykter at de ansatte skal bli innblandet i kriminell aktivitet.

– Det er et så uregulert marked, og vi er redde for at medarbeidere uten å vite det havner i en situasjon som er uetisk eller direkte kriminell, sa fungerende pressesjef i Nordea, Stine Green Paulsen, til Finans.

Rammer 3000 ansatte i Norge

Kommunikasjonssjef i Nordea Norge, Synne Ekrem, bekrefter at forbudet også omfatter alle 3000 Nordea-ansatte i Norge.

Nordea har til sammen 31 000 ansatte og er Nord-Europas største finanskonsern. Banken har cirka 3000 ansatte i Norge som blir berørt av det nye forbudet. Overfor Tek.no bekrefter Nordeas norske avdeling at det primært er sikkerhetsmessige hensyn som ligger bak vedtaket.

– Styret i Nordea har vedtatt en oppdatering av retningslinjene for egenhandel som trer i kraft 28. februar 2018. Denne oppdateringen innebærer et forbud mot å investere i kryptovaluta for våre ansatte. Ettersom kryptovaluta ikke er regulert av offentlige innsyn, er det ingen beskyttelse i forhold til risiko, samtidig som det er en risiko for at eventuell gevinst kan stamme fra kriminell virksomhet, forteller kommunikasjonssjef hos Nordea Norge, Synne Ekrem, overfor Tek.no .

Frem til den 28. februar har de ansatte anledning til å fortsette å kjøpe kryptovaluta, men dette frarådes likevel av banken. Alle de ansatte vil også ha anledning til å beholde kryptovaluta de allerede har gått til anskaffelse av.

Kryptovaluta har lenge vært et kontroversielt fenomen mange steder i verden, og blant banker. I Kina har for eksempel den største banken nedlagt forbud mot Bitcoin, og EU har også uttrykt stor skepsis til kryptovaluta.

Verdien på kryptovaluta har gjennomgått store svingninger den siste tiden »

Les også
Slik slår svenske skattemyndigheter ned på svart kryptovalutahandel
Les også
Nå slår Google ned på skjult graving etter kryptovaluta på PC-en din
Les også
Dette er prisen på å utvinne én bitcoin i Norge
Les også
Bill Gates: – Kryptovaluta er en direkte årsak til dødsfall
Les også
Kryptovalutaene fortsetter å falle kraftig
Les også
– Samsung lager sine egne Bitcoin-brikker
Les også
Hackere stjal kryptovaluta for over tre milliarder kroner
Les også
Nå stuper verdien på alle kryptovalutaene
Les også
Nå er én Bitcoin verdt over 80 000 kroner
annonse