Til hovedinnhold

Nordea forbyr alle sine ansatte å handle Bitcoin og andre kryptovaluta

Det dramatiske tiltaket rammer flere tusen ansatte i Norge.

Colourbox/29687194

Den nordiske storbanken Nordea skal nå forby samtlige av sine ansatte å handle Bitcoin og andre kryptovaluta, melder blant andre den danske avisen Finans. Forbudet trer i kraft den 28. februar.

Bakgrunnen for det dramatiske tiltaket er blant annet at banken frykter at de ansatte skal bli innblandet i kriminell aktivitet.

– Det er et så uregulert marked, og vi er redde for at medarbeidere uten å vite det havner i en situasjon som er uetisk eller direkte kriminell, sa fungerende pressesjef i Nordea, Stine Green Paulsen, til Finans.

Rammer 3000 ansatte i Norge

Kommunikasjonssjef i Nordea Norge, Synne Ekrem, bekrefter at forbudet også omfatter alle 3000 Nordea-ansatte i Norge.
Nordea

Nordea har til sammen 31 000 ansatte og er Nord-Europas største finanskonsern. Banken har cirka 3000 ansatte i Norge som blir berørt av det nye forbudet. Overfor Tek.no bekrefter Nordeas norske avdeling at det primært er sikkerhetsmessige hensyn som ligger bak vedtaket.

– Styret i Nordea har vedtatt en oppdatering av retningslinjene for egenhandel som trer i kraft 28. februar 2018. Denne oppdateringen innebærer et forbud mot å investere i kryptovaluta for våre ansatte. Ettersom kryptovaluta ikke er regulert av offentlige innsyn, er det ingen beskyttelse i forhold til risiko, samtidig som det er en risiko for at eventuell gevinst kan stamme fra kriminell virksomhet, forteller kommunikasjonssjef hos Nordea Norge, Synne Ekrem, overfor Tek.no .

Frem til den 28. februar har de ansatte anledning til å fortsette å kjøpe kryptovaluta, men dette frarådes likevel av banken. Alle de ansatte vil også ha anledning til å beholde kryptovaluta de allerede har gått til anskaffelse av.

Kryptovaluta har lenge vært et kontroversielt fenomen mange steder i verden, og blant banker. I Kina har for eksempel den største banken nedlagt forbud mot Bitcoin, og EU har også uttrykt stor skepsis til kryptovaluta.

Verdien på kryptovaluta har gjennomgått store svingninger den siste tiden »

annonse