Tek.no

Nyhet

Nintendo 64 Classic kan være selskapets neste retro-konsoll

Farley Santos, Flickr
23 Mai 2018 14:00

Nintendo har allerede hatt suksess med mini-versjoner av de gamle spillkonsollene NES og SNES, og nå kan det virke som selskapets neste Classic Edition-konsoll er rett rundt hjørnet.

Selskapets japanske avdeling har nemlig akkurat søkt om å varemerkeregistrere ordet «N64». Det melder nettstedet NintendoLife.

Avslørt av søknadsteksten

Flere av ordene i søknaden tyder på at det er snakk om en ny spillkonsoll, og med navnet N64 er det trolig snakk om en miniversjon av Nintendo 64. Hva ellers kan man tro når de har nevnt «TV-spillprogram», «kontroller for spillmaskin», «joystick for TV-spillmaskin» og «TV-spillmaskin»?

Nøyaktig når det nye produktet kommer er selvfølgelig ikke sikkert, men mange spår at Nintendo vil avsløre en Nintendo 64 Classic under E3-messen som går av stabelen om et par uker.

Kan mangle flere storspill

Skulle Nintendo slippe en ny miniversjon Nintendo 64 i nærmeste framtid er det stilt store spørsmål om hvordan spillutvalget blir. Mange av de mest kjente spilltitlene til Nintendo 64 ble nemlig ikke laget av Nintendo, men spillselskapet Rare. Du husker vel sikkert spill som «Banjo-Kazooie», «Conker’s Bad Fur Day», «Diddy Kong Racing» og «GoldenEye». Alle disse ble laget av Rare, som i dag eies av Microsoft.

Dette kan skape trøbbel for Nintendo hvis de vil inkludere disse spillene på spillkonsollen.

Vi vet trolig mye mer om dette når E3 går av stabelen den 12. juni.

annonse