Til hovedinnhold

Nå har kineserne fått en kioskautomat for biler

Skal gjøre prøvekjøringsprosessen langt enklere.

Alibaba Group / YouTube

I visse deler av verden – muligens i de industrialiserte delene av Asia spesielt – er det å kjøpe alskens varer fra kioskautomater langt mer utbredt enn det er her hjemme. Nå har bilprodusenten Ford og det kinesiske netthandelsselskapet Alibaba snekret sammen en skikkelig automobilautomat.

Automaten er dog ikke ment for bilsalg, men lar deg hente ut en bil – en Ford, naturligvis – for prøvekjøring. Og hele prosessen foregår helt uten at brukeren trenger å forholde seg til mennesker.

I praksis er «kioskautomaten» en fem-etasjes automatisk garasje kalt «Super Test-drive Center». Den er strategisk plassert i den kinesiske storbyen Guangzhou (Kanton), og har plass til 42 biler som kan hentes ut og prøvekjøres i opptil tre dager.

Av forståelige grunner er det kun mulig å teste to biler etter hverandre på denne måten.

En app, selvfølgelig

Alibaba Group / YouTube

Selv om det jo skal være en automat og automatisk prosess, kommer man ikke unna å måtte identifisere seg. Dette gjøres via en app, og krever etter alt å dømme at du har et eller annet kundeforhold til Alibaba.

For hvis de mener du har ordnet økonomi og er kredittverdig, skal prøvekjøringen heller ikke koste deg noe.

I videoen under – som vi nevner er lagd av Alibaba-gruppen – kan du se hvordan det hele foregår. Man plukker ut den ønskede bilen i appen og tar en selfie slik at systemet ikke trenger å gjøre noe annet enn å skanne ansiktet når vedkommende tropper opp ved automaten.

Så er det bare å vente på at maskineriet henter ned bilen fra riktig «hylle».

Men selve bilautomatkonseptet har vi faktisk sett før:
Carvana lar deg kjøpe en bil med en mynt >>>

(Kilde: Digital Trends)

Mer om
annonse