Nyhet

Norsk nettbutikk kan ha avslørt tre nye iPhone-modeller

«iPhone XS Plus er en flott oppgradering av iPhone X»

...

«Apples 2018 flaggskip har samme design, men den kommer med kraftig ytelse, med nyere A12-prosessor og stadig forbedret iOS 12.»

Slik presenterer den norske nettbutikken Mytrendyphone én av iPhone-modellene som Apple angivelig skal lansere om et par uker.

På nettsiden sin har nettbutikken, som stort sett fokuserer på mobiltilbehør og reparasjon, listet tre nye iPhone-modeller: iPhone XI, iPhone XS og iPhone XS Plus.

Detaljert informasjon om iPhone XS

Skjermdump fra Mytrendyphone, hvor de blant annet har listet opp iPhone XI i produktlisten sin.

Informasjonen er listet opp på forsiden, og informasjonssiden man kommer inn på går langt utover bare en spesifikasjonsliste. Nettbutikken går i detalj om én av modellene, iPhone XS, og nevner alt fra skjermstørrelse, paneltype og prosessorytelse.

Ifølge nettstedet vil iPhone XS være den billigste versjonen med en 6,1-tommers LCD-skjerm, aluminiumsramme og en A12-prosessor som er 10 prosent raskere enn forgjengeren.

Til alle de tre modellene er det listet opp en rekke forskjellige tilbehør. Stort sett er det generiske produkter som nødladere, men det er også spesifikke deksler til hver av de tre modellene. Ingen av dekslene har bilder eller finnes på lager.

Vi har prøvd å få kontakt med Mytrendyphone, men venter fortsatt på svar. Vi har blant annet forespurt om informasjonen de opplyser om bare er plukket fra løse rykter, eller om de sitter med håndfast informasjon om de nye modellene.

Stemmer godt overens med ryktene

Informasjonen som Mytrendyphone har lagt ut stemmer godt overens med ryktene som har versert de siste månedene og ukene. «Alle» tror at Apple planlegger å lansere tre modeller, samtlige med iPhone X-aktig design, men i varierende størrelse og innmat.

Under har vi listet opp de siste ryktene om de kommende iPhone-modellene:

  • Ny prosessor
Dagens A11-prosessor blir etter alle solemerker erstattet med det som trolig blir A12.

Ved lansering av en ny generasjon iPhone-modeller er det ventet at det også kommer en ny prosessor-serie som de tar i bruk. Det betyr at dagens A11-prosessor vil bli skiftet ut med det som trolig blir hetende A12, skriver nettstedet Macworld.

En av forskjellene ligger i arkitekturen, hvor TSMC som lager disse brikkene, vil gå vekk fra fjorårets 10 nanometer-design til 7 nanometer. Produsenten selv har allerede avslørt at ytelsen totalt sett skal være rundt 20 prosent raskere enn tidligere. Det er altså litt annerledes enn det Mytrendyphone skriver, som har sagt at ytelsesøkning vil være på 10 prosent. Det kan dog tenkes at ytelsesforbedringen vil variere mellom de tre modellene.

Samtidig så vil energibehovet senkes i kommende A12. Skal vi tro TSMC så er det snakk om opptil 40 prosent mindre strømtrekk. Det vi i så fall gi den neste generasjonen iPhone langt bedre batteritid om vi sammenligner med for eksempel iPhone 8.

  • 3D Touch kan bli borte
3D Touch lar deg hente frem ulike funksjoner om du trykker hardere på skjermen. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Under lanseringen av iPhone 6S i 2015, var 3D Touch en av de store nyhetene. For første gang kunne du klemme med ulik styrke på skjermen og få opp ulike funksjoner.

Nå ser det imidlertid ut til at muligheten kan være på vei ut døren, skal vi tro analytikeren Blayne Curtis i Barclays.

Det pekes til at teknologien først og fremst vil gjelde de dyrere modellene, som i likhet med dagens iPhone X, bruker OLED-teknologi i skjermene. Dagens iPhone X-modell har imidlertid fortsatt støtte for 3D Touch.

Det er i tillegg ryktet en billigere variant med LCD-skjerm, hvor det tidligere har vært antydet at også denne vil være uten 3D Touch.

Apple har tidligere uttalt til Bloomberg at teknologien er veldig omfattende, og ikke minst dyr, å utvikle. Selskapet sitter trolig på data som tilsier at funksjonen ikke blir så hyppig brukt som de hadde håpet, og at den derfor i så fall uteblir på de nye modellene.

  • Ny iOS-versjon
I iOS 12 kan du blant annet se hvor mye tid du bruker på telefoner, og ikke minst hva du bruker tid på.

Sammen med ny maskinvare vil også Apple oppgradere sin programvare. Den nye versjonen vil hete iOS 12, og mange har nok allerede testet ut denne siden Apple ha valgt å legge den ut som en åpen betaversjon.

Denne versjonen inneholder en del endringer, der blant annet fokus på hvor mye du bruker telefonen din er på plass. Nå kan du gå inn å se hvilke ting du gjør oftest på telefonen din, hvor en graf viser deg for eksempel hvor mye du i snitt spiller hver dag.

PS: Sitter du nå med en iPhone og vil teste ut den nye versjonen, er den langt fra fri for feil og problemer – som betaversjoner ofte er. Apple vil nok gjøre ganske så mange endringer på programvaren frem mot lanseringen for å sikre seg best mulig.

  • Største iPhone-skjermen noensinne
Dette er angivelig de tre modellene som kommer om et par uker.

Som allerede nevnt er det ventet at Apple slipper tre nye modeller, hvor den største vil ha en skjerm på hele 6,5 tommer. Det er 0,1 tomme større enn Samsungs digre Galaxy Note 9, og betydelig større enn dagens iPhone X med 5,8 tommer.

Det vil rett og slett være den største iPhone-skjermen noensinne.

Les også
– iPhone X-ytelsen gruser konkurrentene
annonse