Tek.no

Nyhet

Her legger båten automatisk til kai

Volvo med nytt system.

YouTube
Ole Henrik Johansen
18 Juni 2018 13:17

Er du en av mange som elsker båtlivet, men som misliker sterkt å legge til kai, har Volvo nå utviklet et system som kan gjøre jobben for deg. Systemet skal være det første i sitt slag, og ble frem når Volvo Ocean Race besøkte Göteborg i helgen.

Spesielt om du har en stor båt, vil dette kunne redde deg fra potensielle, dyre sammenstøt med kaien eller andre båter.

I videoen nedenfor kan du se hvordan det hele gikk for seg de den store båten la til kai på egenhånd:

Bruker sensorer ved kaia

Det nye systemet til Volvo er foreløpig helt i startfasen, hvor du som forbruker må vente til minst 2020 før du kan få muligheten til å bruke det. Sjefen for Volvo Penta, Björn Ingemanson, forklarte at systemet konstant tar hensyn til vinden og tidevannet.

Via en app starter du selve systemet, hvor du velger at båten skal legges til kai. I starten bruker båten GPS-en for å posisjonere seg, samtidig som flere andre sensorer på både båten og kaien brukes når båten nærmer seg.

Bestill båtplass via appen

Demonstrasjonen i Göteborg er først og fremst en demonstrasjon på at teknologien faktisk fungerer, og skal angivelig være den første i sitt slag. Volvo ser for seg at appen kan hjelpe deg på flere måter enn bare å legge til.

Via appen skal du nemlig etterhvert få listet opp hvilke kaier som støtter det nye systemet, som altså kommer i 2020, slik at du også kan forhåndsbooke plass ved marinaen du ønsker å ta en pause.

Selvkjøring er i vinden på flere plattformer:
Sjekk denne bilen som forventes å være fullstendig selvkjørende i 2021 »

(Kilde: YouTube)

annonse

Les også