Tek.no

Nyhet

Casios smartklokke har to skjermer i ett

I tillegg skal den tåle ekstremt hard bruk.

Casio
Eigil Knudsen
22 Mar 2016 15:30

Stadig flere kaster seg på smartklokke-karusellen, og nå har den japanske kjenningen Casio også blitt med på festen. I en pressemelding har selskapet nemlig kunngjort at sin WSD-F10 nå er lagt ut for salg, riktignok kun i USA i første omgang.

WSD-F10 ble først kunngjort på CES-messen i begynnelsen av januar, hvor vi fikk tatt en titt på klokken. Produktet er hovedsakelig rettet mot dem som tilbringer mye tid utendørs, og skal tåle relativt tøffe forhold.

Vanntett og «militær-godkjent»

Casios hardhaus er blant annet vanntett ned til 50 meter, og er testet etter militærstandarden MIL-810G.

Dette innebærer i praksis at den lett tåler påkjenninger som støt, fall, vibrasjoner, og skal kunne brukes i en rekke ulike omgivelser uten grunn til bekymring.

To skjermer i ett

Casios nye smartklokke kommer med tolags skjerm.
Casio

Et annet og mer unikt aspekt ved WSD-F10 er at den byr på en LCD-skjerm som opererer med to ulike lag. Det ene laget er i sort/hvitt og viser kun tiden som en vanlig klokke, og det andre laget er i farger og viser appene og den øvrige funksjonaliteten.

Klokken skifter mellom de to lagene automatisk ved behov. Hensikten med denne løsningen er å spare strøm, men også å sikre høy synlighet selv i sterkt sollys utendørs.

Over 4000 kroner i USA

Ellers er klokken Android Wear-basert og byr på barometrisk trykksensor for sjekking av det atmosfæriske trykket, og kompass for sjekking av retning når du beveger deg i terrenget. Den har også akselerometer og gyroskop, og kommer med aktivitetssporing og mulighet til å gi deg tidspunkter for tidevann, soloppgang/nedgang, samt informasjon om høyde.

I utgangspunktet skal klokken altså kun selges i USA, hvor den har en anbefalt utsalgspris på 500 dollar, cirka 4200 kroner. Norsk pris og lansering er ennå ikke kjent.

Her er en annen hardhaus-smartklokke: Nixons første tåler også en skikkelig støyt »

Les også
Slik er Casios nye «barskingklokke» med to skjermer
Les også
Her er en smartklokke som tåler ekstreme påkjenninger
Les også
Casio har sluppet en smartklokke for hardhauser
annonse

Les også