Tek.no

Nyhet

Porsche Mission E – Porsches aller første elbil – kommer i 2019

Prises omtrent likt som Tesla Model S.

Porsche
23 Sept 2017 10:03

Porsches første helelektriske bil har blitt avslørt. Navnet er Mission E, og er ventet å komme på markedet i 2019 til en pris på rundt 85 000 dollar.

Porsche

Porsche skal ha jobbet med Mission E siden 2015 og ifølge Car Magazine vil den vær utstyrt med en 600 hestekrefters elmotor når den ruller ut av fabrikken i 2019. Den kan akselerere fra 0 til 100 kilometer i timen på cirka 3,5 sekunder, og ha en toppfart på over 250 kilometer i timen.

Den fire-dørede sportsbilen har et motorsystem som ligner på Teslas dyrere modeller, hvor én motor driver hjulene bak, mens en annen driver framhjulene. Dette gir bilen firehjulsdrift, og Porsche sier batteriet er montert ekstra lavt for å senke tyngdepunktet i bilen så lavt som mulig.

Sjekk ut bildekarusellen nederst!

Lang rekkevidde og ekstrem hurtiglading

Porsche Mission E skal ha en rekkevidde på 480 kilometer per lading.

Porsche

Hvis Porsche har brukt samme standard for å måle rekkevidde som Tesla, EPA-standarden, kan Mission E virkelig bli konkurransedyktig. Hvis det derimot er snakk om den overoptimistiske japanske JC08-standarden kan du trolig trekke av 40 prosent av kilometertallet i virkeligheten.

Det som derimot er ekstra spennende er Porsches hurtiglading. Mission E skal ha støtte for hurtiglading på opptil 350 kW, noe som skal være nok til å lade batteriet til 80 prosent på bare 15 minutter. Tesla skryter på sin side av å kunne lade opp sine biler til 80 prosent på 30 minutter ved hjelp av sine supercharger-stasjoner.

Pris – Omtrent som en Model S

Prisen på Porsches kommende elbil er sagt å ligge på rundt 85 000 dollar. Det er cirka 50 000 kroner mer enn inngangsmodellen til Tesla Model S i USA. Her i Norge starter Teslas Model S-modeller med firehjulsdrift på rundt 630 000 kroner.

Porsche sier selv at de ser for seg at den kommende elbilen skal plassere seg i deres line-up mellom Panamera og 911.

Les vår store elbiloversikt:
Dette er elbilene vi venter på »

Les også
Nå har Porsche åpnet for forhåndsbestilling av Mission E
annonse

Les også