Tek.no

Nyhet

Harddisk-produsenten Western Digital går inn i SSD-markedet

Kjøpte SanDisk for over 150 milliarder kroner.

Shutterstock
Kristoffer Møllevik
23 Okt 2015 16:00

Western Digital annonserte i går at de kjøper den amerikanske dataprodusenten SanDisk for den nette sum av 19 milliarder dollar, noe som tilsvarer over 150 milliarder norske kroner. Nyheten kommer én uke etter at Bloomberg kunne melde om at selskapet har hyrt inn en bank for å hjelpe dem med å finne potensielle kjøpere.

Oppkjøpsprisen på 19 milliarder dollar er omtrent 6,4 milliarder dollar, eller rundt 52 milliarder kroner, høyere enn SanDisks markedsverdi per 13. oktober, etter Bloombergs tall.

Kjøper seg inn i SSD-markedet

Western Digital er en av verdens største harddisk-produsenter, mens SanDisk har lenge vært blant de ledende produsentene av flash-basert minne i form av minnekort, minnepinner og SSD-disker.

En god gammeldags harddisk (HDD) har en plate (disk) som spinner rundt som som den leser data av, derav klengenavnet «spinnedisk». I en SSD derimot, er det ikke noen bevegelige deler på innsiden, noe som gjør at disken bråker mindre, tar mindre plass, er mer driftssikre og mye raskere.

Les mer om det i vår guide: 3 gode grunner til å velge SSD »

Og ettersom prisene på disse diskene går ned, samtidig som mengden bærbare enheter som bruker flashminne går opp, er det kanskje ikke så rart at Western Digital benytter anledningen til å komme seg inn i et markedssegment der de per i dag er heller svake.

– Dette oppkjøpet faller inn i vår langtidsstrategi for å være en innovativ leder i datalagringsindustrien. Det sammenslåtte selskapet vil være ideelt posisjonert til å fange opp vekstmulighetene i dette markedet, sier Western Digitals toppsjef, Steve Miligan i pressemeldingen.

Men at SSD er inn trenger ikke bety at HDD er helt ut: Her er 6 tips til hva du kan bruke den gamle HDD-en din til (Tek Ekstra) »

(Kilder: Pressemelding)

Les også
WD My Passport SSD: Portabel lagring for mannen og kvinnen i gata
Les også
Denne disken bør du holde deg langt unna
Les også
Western Digital Red 6 TB NAS: For deg med voldsomme lagringsbehov
Les også
Synology DiskStation DS414slim: Søtere NAS er det vanskelig å finne
Les også
Western Digital My Cloud EX2: En spesielt hjemmeskyvennlig NAS
annonse

Les også