Til hovedinnhold

Nå kommer gigabit-nettet til Norge

Altibox vil se om høyere hastigheter blir utnyttet.

17016084, Istockphoto
Vegar Jansen

Produkt- og teknologileverandøren Altibox vil tilby noen av sine privatkunder bredbånd med gigabit hastighet. Det vil skje i løpet av året, og skal i første omgang være et pilotprosjekt.

– Vi ønsker å hente erfaringer med hva det vil bety for kunder å få tilgang på høye hastigheter og prøve ut alternative utbyggingsmodeller, sier Toril Nag, styreleder i Altibox, i en pressemelding.

En gigabit er lik 1000 megabit, og til sammenligning var den gjennomsnittlige hastigheten på privatnett i Norge på 12,8 megabit i sekundet (Mbit/s) i første kvartal i fjor. Altibox vil med andre ord tilby en internettoppkobling som er omtrent hundre ganger raskere enn det hvermannsen kan skryte av å ha. Gigabit Internett er også over dobbelt så kjapt som det raskeste Altibox selv kan by på i dag, nemlig 400 Mbit/s.

I utbyggingspilotene vil fiberbredbånd på 1 Gigabit/s tilbys alle husstander i noen utvalgte områder. Men akkurat når, hvor og hvem som skal få lov til å leke seg med gigabredt bredbånd senere i år, vites ikke i skrivende stund.

Billig gigabit Internett finnes allerede i USA:
Google Fiber knuser konkurrentene på både pris og ytelse >>>

annonse