Til hovedinnhold

Bitcoin og BitTorrent har funnet hverandre

Nå kan du betale for nedlastingene dine rett fra torrentklienten.

Mange av de som legger ut datafilene sine som torrenter på Internett, har lenge drømt om en enkelt måte å få betalt for innsatsen sin på. I et intervju nettsiden TorentFreak har gjort med skaperne av bittorrent-klienten FrostWire, hevder de nå å ha knekt denne koden.

I den nyeste versjonene av klienten deres har de nemlig bakt inn en funksjon som enkelt lar nedlastere donere penger til opplasteren. Tanken er at du på denne måten skal kunne vise din takknemlighet for innholdet du lastet ned.

Betaling over nettet kan vel ikke sies å være verdens enkleste eller raskeste prosess, og det spørs nok hvor mange som hadde tatt seg bryet med bankoverføringer for å takke for bidraget.

Enkel i bruk

Derfor så FrostWire-utviklerne mot navnebroren Bitcoin. Betalingsløsningen er nemlig superenkel når det kommer til å overføringer. Håpet er at folk som laster ned andres innhold i større grad enn før skal føle seg fristet til å legge igjen noen kroner, nå som det er gjort med et par klikk med musa.

Ofte føler du stor takknemlighet rett etter at du har funnet noe du har lett etter og ønsket deg, og det gjelder da for opphavsmannen å smi mens jernet er varmt. Desto lenger tid som går, desto lavere blir betalingsviljen mener ForstWire-teamet. Derfor vil du kunne betale straks etter at nedlastingen har begynt, bare ved å scanne en QR-kode.

I tillegg til Bitcoin er både Litecoin og Dogecoin støttet, og selv PayPal kan nå bli torrentfolkets foretrukne overføringsløsning ifølge FrostWire.

Veldedighet

Tanken er selvsagt ikke å gjøre det lett for de som sprer kopibeskyttet materiale å få betalt, men snarere for å gi noe tilbake til de som legger ut verker gjennom Creative Common-lisenser og lignende.

Til TorrentFreak nevner FrostWire-skaperne blant annet scenarioet hvor U2-artisten Bono legger ut en låt som torrent og enkelt kan motta donasjoner med bitcoiner til sin veldedighetsorganisasjon.

Dette er The Pirate Bays lengstlevende torrent:
Eldre enn nettstedet selv »

(Kilde: TorrentFreak)

annonse