Tek.no

Nyhet

Maskiner overtar mobilnettet

Vegard Haugen
8 Mai 2008 06:00

Strømmålere, biler og brusautomater er eksempler på den typen maskiner som skal ta i bruk mobilnettet. Ifølge det svenske analysefirmaet Berg Insight, er det allerede i dag 37,5 millioner maskiner tilknyttet mobilnettet rundt om i verden.

Analysefirmaet anslår en vekst på 37,9 prosent fremover, noe som vil si at tallet på maskiner som kan kommunisere mobilt vil øke til 186 millioner i 2012.

Mobil trygghet

I Europa jobbes det med et automatisk varslingssystem for bilulykker, basert på teknologi som bruker eldre mobilnett, som for eksempel GSM. Et tilsvarende system er allerede på plass i Nord-Amerika.

- Sikkerhetshensyn, enten i forhold til lovverk eller kundepreferanser, er avgjørende for at mange mobile tilleggsenheter blir produsert av bilindustrien, sier senior analytiker i Berg Insight Tobias Ryberg i en pressemelding.

Berg Insight anslår at maskiner som bruker mobil teknologi utgjør mellom en og tre prosent av alle mobilabonnementer i utviklede land. I Finland og Sverige mobil teknologi mye brukt til fjernavlesning av strømmålere, noe som betyr at andelen mobilabonnementer tilknyttet maskiner er nærmere ti prosent.

Les også
Oppsving for mobilt bredbånd
annonse

Les også