Til hovedinnhold

– Piratkopiering bringer folk til konsertene mine

Ikke alle innholdsprodusenter hater piratene.

Innholdsprodusenter, i form av for eksempel film- og TV-selskaper, kjemper som kjent en iherdig kamp mot den evinnelige piratkopieringen på Internett, men blant de individuelle utøverne er meningene gjerne noe mer varierte når det gjelder ulovlig fildeling.

Som nettstedet TorrentFreak melder har en kjent musikkartist- og produsent nå uttalt seg i overraskende positive ordelag om piratkopiering, nemlig franske David Guetta. Uttalelsene kom frem i et intervju med den britiske TV-kanalen BBC World nylig.

Mener det hjelper kraftig på salget

– Jeg vil bare at folk skal ha tilgang til musikken min. Dersom det ikke fantes noe piratkopiering, hvordan skulle jeg da klare å selge 20 000 billetter hver dag i Brasil. Er det på grunn av platene jeg selger i butikkene? Selvsagt ikke, svarte Guetta.

Guetta under intervjuet med BBC World. Foto: BBC News/YouTube

Den franske artisten sa videre at det ikke er mulig å kjempe mot de teknologiske fremskrittene, så da er det bedre å bare omfavne utviklingen i stedet. Samtidig innrømte han at det selvsagt hade vært flott om hver person som kopierte musikken hans hadde sendt ham en sjekk, men at dette selvsagt er umulig i praksis.

Ikke alene

Guetta er ikke alene om å ha et heller positivt syn på piratkopiering av musikk. Tilbake i 2013 konkluderte en forskningsrapport lagt frem av EU at den ulovlige fildelingen faktisk øker musikksalget, men da vel å merke det digitale salget.

Også i TV-bransjen er det noen som deler Guettas syn på den store markedsføringseffekten som piratkopiering kan ha. Tidligere har vi for eksempel meldt at HBO-eieren Time Warner har kalt piratkopiering «bedre enn en Emmy-pris», siden fenomenet bringer inn flere abonnenter.

Det aktuelle intervju-utdraget med David Guetta kan du for øvrig se under.

The Pirate Bay har lenge stått i sentrum for fildelingsdebatten: Medgrunnleggeren Fredrik Neij mente nettstedet var verdt fengsel »

Les også
– EU skjulte en studie som viser at piratkopiering ikke skader salg
Les også
Piraten klarte ikke å betale erstatningssummen - ble satt til å lage YouTube-video i stedet
Les også
The Pirate Bay blir blokkert i Norge
Les også
Forbyr privat kopiering av egen musikk
Les også
– The Pirate Bay var verdt fengselsstraffen
Les også
Game of Thrones setter nok en saftig piratrekord
annonse