Til hovedinnhold

Selskapet som vant gigantsøksmål mot Oculus går nå etter Samsungs VR-briller

ZeniMax er fremdeles på krigsstien.

COLOURBOX7512555, Samsung

Oculus' sentrale posisjon på VR-markedet har hatt sin pris i form av at selskapet ble dømt til å betale fire milliarder kroner for tyveri av VR-teknologien nylig. Nå viser det seg at selskapet som bragte søksmålet, ZeniMax, ennå ikke er ferdig med sine rettslige skritt på VR-fronten.

Som blant andre TechTimes og PhoneArena melder har selskapet nemlig nå også saksøkt Samsung for bruk av Oculus-teknologien i sine Gear VR-briller.

Ifølge ZeniMax har Samsung med viten og vilje urettmessig ha benyttet deres patenterte VR-teknologi i sine VR-briller til egen berikelse. Selskapet beskylder Samsung for å ha hatt kjennskap til ZeniMax' søksmål mot Oculus VR, men likevel fortsatt å utvikle teknologien til sitt produkt uten tillatelse.

Bakgrunnen for alt rabalderet var at ZeniMax beskylder John Carmack, her avbildet, for å ha stjålet Oculus Rift-teknologien da han gikk over til Facebook.
Oculus VR

Kan stanse Gear VR-salget

Det er en kjent sak at Gear VR benytter Oculus VR-teknologi, og brillene bærer sågar teksten «powered by Oculus» på siden.

Det ZeniMax spesifikt ber om i anklagen sin er en rettsordre som i praksis vil stanse salget av Gear VR dersom selskapet for medhold. Potensielt kan Samsung også ende opp med å måtte betale et større erstatningsbeløp, akkurat som Oculus VR ble dømt til for en tid siden.

Den opprinnelige bakgrunnen for ZeniMax' rettslige skritt var at selskapet mener spillutvikleren John Carmack, som var tidligere ansatt hos ZeniMax, tok med seg deres VR-relaterte intellektuelle eiendom da han gikk over til Facebook som teknologisk sjef for Oculus VR, uten tillatelse og kompensasjon.

ZeniMax fikk medhold på de fleste punkter og i februar ble Oculus dømt til å betale 500 millioner dollar, cirka 4 milliarder kroner, i oppreisning. Selskapet var i imidlertid ikke fornøyd og ba senere en federal dommer om å utstede en rettsordre for å stanse Oculus' videre bruk av kode som VR-teknologien baserer seg på, noe som i verste fall kan føre til stans i Oculus Rift-salget.

Det er turbulente tider hos Oculus VR: Nå har også selveste grunnleggeren av selskapet forlatt skuta »

annonse