Til hovedinnhold

DJIs neste drone er bitteliten og heter «Spark»

Si hei til Mavic Pros lillebror.

DJI lanserte sent i september en drone som fikk både mye og berettiget oppmerksomhet. DJI Mavic Pro var sammenbrettbar, avansert og svært kompakt sammenlignet med mange konkurrenter, men hadde da også en ganske stiv prislapp på godt over 10 000 kroner.

Nå melder Pocket-Lint om at det er en lillebror til den sammenleggbare dronen på vei, som skal ha mange av de samme egenskapene i en litt enklere og rimeligere innpakning. Hils på Spark, det som etter sigende vil bli DJIs neste store lansering.

Dronen er enda ikke offisielt bekreftet av DJI, men har blitt vist frem både i en «hands-on»-video lekket på YouTube, samt også i et bilde som ble publisert på DJIs kinesiske nettfora. Videoen kan du se her:

En drone for den selfie-glade

Tittelen i videoen lyder «DJIs nye selfie-drone», noe vi burde kunne tolke dithen at man skal kunne bruke dronen til å ta imponerende sjæliser på farta. Sannsynligvis ved å kombinere DJI-appen og det som nesten må være den samme sporingsfunksjonaliteten både Mavic og Phantom 4 har innebygget.

I videoen ser vi at det er LED-ringer på alle de fire propellene, noe som både vil kunne gi bedre selfier, samt også gjøre det enkelt å se dronen i mørket. Ut i fra denne videoen vet vi også at lysene vil kunne skifte farge:

Spark.
Skjermdump fra DJIs forum/Tek.no, montasje

Armene på dronen som er lekket ser ikke ut til å være sammenbrettbare, men om dette er en uferdig prototype er uvisst.

Den ferdige produksjonsmodellen kan dermed være noe annerledes, og med tanke på at dette er noe man må ta med seg rundt kan det være en stor fordel å kunne pakke sammen armene på farta. Dét er jo tross alt hele idéen bak storebror Mavic.

Gimbalen til kameraet ser ifølge videoen over ut til å kun kunne vippes opp og ned, og ikke til sidene som på de mer avanserte alternativene. Det spekuleres i om Spark også vil kunne brukes til droneracing, men det er foreløpig ikke bekreftet.

Det er også viktig å understreke at ingenting foreløpig er bekreftet, så ta informasjonen med en klype salt.

Fikk du med deg denne?
VIDEO: Her gjør han en salto med en drone og et fullt brusglass »

(Kilde: Pocket-lint, TechCrunch)

annonse