Til hovedinnhold

Acers nye Chromebook kan du trygt miste på bakken

Din neste student-PC?

De rimelige, bærbare PC-ene kjent som Chromebook er praktiske maskiner å drasse med seg for blant andre studenter, og nå har Acer sluppet en ny modell som attpåtil tåler litt røff behandling. Det melder blant andre Liliputing.

Acer Chromebook 11 C771 er navnet på den nye modellen. PC-en har en skjermstørrelse på 11,6 tommer, og er dermed i den lille laptop-klassen.

Det mest nevneverdige med den nye maskinen er nok at den kommer med den såkalte MIL-STD 810G-sertifiseringen, som innebærer at PC-en skal tåle både ekstreme temperaturer, kraftige støt, fall og vibrasjoner.

Acer Chromebook 11 C771.

Tåler 60 kilogram

Nærmere bestemt skal C771 blant annet kunne takle press på opptil 60 kilogram på toppdekselet, og den skal også tåle fall fra opptil 122 centimeter takket være en robust indre struktur og «støtfangere» av gummi . I tillegg er tastaturet sprutsikkert, slik at litt søl med drikke ikke skal ta knekken på maskinen.

Når det gjelder innmat skal maskinen kunne leveres med helt opptil Core i5-prosessorer fra Intel, som ikke er verst for en Chromebook. Basisutgaven leveres imidlertid med en Celeron-brikke av typen 3855U med 4 GB minne og 32 GB lagringsplass.

Ellers har maskinen IPS-panel med oppløsning på 1366 x 768 piksler, microSD-plass, slot, USB 3.1 Type C-port, to USB 3.0-porter og HDMI. Den har også et webkamera med 720p-oppløsning og stereohøyttalere. De amerikanske startprisene ligger på 330 og 280 dollar for henholdsvis berøringsskjerm-utgaven og den vanlige versjonen, men norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

PC-salget går fremdeles kraftig nedover: Og verst går det med nettopp Acer »

Les også
Multicom Talisa U230: Hvor mye PC kan du egentlig få for 2000 kroner?
Les også
Razers ultralette Blade Stealth har fått større skjerm og mer krutt
Les også
Lenovos nye Chromebook kan du bruke som Android-nettbrett – og den blir billig
annonse