Til hovedinnhold

Gratis beskjed etter pipetonen

Har du mobilabonnement hos Network Norway eller One Call trenger du ikke bekymre deg for at venner og kjente skal legge igjen en beskjed etter pipetonen når du er på utenlandsferie. Tidligere har kundene måttet betale for mobilsvarsamtalen både til landet de befinner seg i og tilbake til Norge, noe som har resultert i kjemperegninger for flere.

Nå har Network Norway tatt grep om problemet. Siden de er et uavhengig mobilselskap kan de inngå egne avtaler med operatører i utlandet, og  One Call er en av mobiloperatørene som bruker Network Norway sitt nett.

Ingen grunn til panikk

Systemsjef i Network Norway, Harald Bøyum, sier i en pressemelding at deres kunder ikke trenger å bekymre seg over høye kostnader ved mottak av mobilsvarbeskjeder i ferien, ettersom de tilbyr tjenesten gratis. Å høre på meldingene fra utlandet koster imidlertid penger.

- Det er ingen grunn til å frykte sommeren og store kostnader ved bruk av personsvar når man er i utlandet, sier Bøyum.

One Calls abonnenter

Har du et abonnement hos One Call vil det også være gratis å motta meldinger på mobilsvar i utlandet fra første juni i år. Dette gjelder foreløpig ikke for One Calls kontantkortbrukere.

- Etter hvert har det jo blitt en luksus å kunne slå av telefonen fremfor alltid å være tilgengelig. Da er det jo fint å vite telefonen tar i mot beskjeder for deg som du kan lytte til når det passer, sier One Call-sjef Øistein Eriksen i en pressemelding.

Netcom med fast takst

Kommunikasjonssjef i Netcom, Øyvind Vederhus, sier til Mobilen at de vil innføre en fast pris på mottak av mobilsvar i løpet av kort tid, for å unngå at kundene skal få høyere regninger enn forventet etter sommerferien.

- Vi har et nytt system som gjør at samtaler til mobilsvar aldri går om utlandet. Men det er vanlig takst hjem til Norge for å høre meldinger på mobilsvar, sier Vederhus.

- Løsningen er akkurat introdusert, og ikke priset ennå. Det vil den være før ferien, sier Vederhus.

Ikke gratis ennå

Vederhus sier videre at Netcom foreløpig ikke har planer om å gjøre tjenesten gratis, slik som Network Norway og One Call.

- Vi har gjort det rimeligere i første omgang, så får vi se hva som skjer etter hvert.

Skru av mobilen

Har du abonnement hos Telenor uten å være Proffnett-kunde, anbefaler Informasjonssjef i Telenor Atle Lessum at du skrur av mobilen i utlandet når den ikke er i bruk. For hvis du ikke tar imot en samtale og den går til mobilsvareren din, må du betale dyrt for såkalt trombonering, altså at samtalen går via utlandet.

- Dersom telefonen er avslått i utlandet, så vil viderekobling skje i Norge. Det vil si at trombonering i forbindelse med mobilsvar i utlandet ikke er noe problem, sier Lessum til Nettavisen.

På spørsmål fra Mobilen om Telenor har planer om å gjøre mottak av mobilsvar i utlandet gratis, svarer Lessum at de ikke vil endre prisene med det første.

- Vi ser på problemstillingen, men har ikke umiddelbare planer om å endre akkurat dette, sier Lessum

Deaktiver tjenesten

Hvis du ikke har behov for å ta imot meldinger på svareren i ferien kan du deaktivere viderekobling til mobilsvar før avreise. Informasjon om hvordan du gjør dette finner du hos din operatør:

Mer om
annonse