Til hovedinnhold

Kanskje kommer Ludo Mobil i morgen?

Du har hørt det før; Idar Vollviks Ludo Mobil er neeesten helt klar til å ta imot bestillinger på sine abonnement. I forrige uke lovte daglig leder Ole Norstad i Ludo Mobil at bestillingssiden ville være klar ”i løpet av denne uka, eller neste”. Nå er vi i slutten av ”neste uke”, men du kan fortsatt ikke bestille abonnement fra nettsidene til Ludo Mobil.

Etter det Mobilen.no erfarer skal det aller meste være klart, men bestillingssiden gjenstår.

Alt klart?
Vi prøver å få tak i Norstad for å få bekreftet at bestillingssiden vil være oppe i løpet av uka. I en tekstmelding til Mobilen.no skriver han følgende:

- Hei, vi jobber med det som mål, men jeg kan ikke garantere det ennå. Alt er klart..

Han antyder dessuten han vet mer om de er i rute i løpet av dagen.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Tele2: - Vollvik er en kreativ fyr
Vi spurte et par av konkurrentene om hva de synes om Idar Vollviks inntog på det norske markedet med Ludo Mobil. Administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele2 tror det kan bli tøft å få til noe i et såpass mettet marked uten eget mobilnett, men han viser samtidig respekt for sin nye konkurrent. Han synes ikke det er merkelig at Ludo Mobil tilsynelatende har brukt lengre tid på å komme i gang enn det vi først var forespeilet.

- Det tar tid å starte et nytt selskap. Jeg antar at de har det meste på plass nå. Men det er veldig vanskelig å gå med lønnsomhet som videreselger – at de leier mobilnett. Man må tenke annerledes, og Vollvik er en kreativ fyr, sier Dyrnes.

Han sier videre at han har hørt om Vollviks parallelle satsning på klær og mobiltelefoni, og at han er nødt til å være nyskapende med tanke på forretningsmodeller dersom han skal lykkes.

Nyskapende Vollvik
Ludo Mobil har lovet å komme med noe helt nytt på det norske mobilmarkedet, men ser vi på de abonnementene som allerede er lansert, er dette langt på vei kopier av andre operatørers abonnement. Med Ludo Blå – som ennå ikke er avduket – har Ludo Mobil lovet at vi vil se et konsept som vi ikke har sett i Norge til nå. Vi spør Dyrnes om han tror dette stemmer.

- Jeg har mer tro på at han tenker andre forretningsmodeller. Han kommer helt sikkert til å finne på noe spennende, sier Dyrnes.

 - Vi har respekt for alle våre konkurrenter, avslutter han.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Knalltøft marked
Vi har per i dag en del store og mellomstore operatører på privatmarkedet – Telenor, NetCom, Tele2, Chess, One Call, Talkmore og Lebara – i tillegg til en rekke mindre aktører. Det kan derfor bli tøft for Vollviks Ludo Mobil å kapre til seg kunder fra de øvrige aktørene når de kommer i gang. One Call gir et lite stikk til sin nye konkurrent.

- Jeg kan på generelt grunnlag si at jeg oppfatter de kommentarene som er kommet fra Idar Vollvik og Ludo som noe naive. Mobilmarkedet i Norge er knalltøft og det er mange godt etablerte aktører som presser hard på pris og er flinke i markedsarbeidet, sier markedsdirektør Thomas Sandaker i One Call til Mobilen.no.

- Jeg tror det skal litt mer enn parkdresser og noen mer eller mindre gjennomtenkte TV opptredener til for å lykkes i dagens marked, legger han til.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)
 

One Call: - De taper penger fra dag én
Sandaker sier videre at det å ikke ha tilgang til eget mobilnett er svært ugunstig med dagens prisnivå. One Call har altså tilgang til Network Norways mobilnett, men leier ellers kapasitet i Telenors nett. Ludo Mobil leier kapasitet i mobilnettet til Telenor.

- Jeg tror det langt på vei vil være umulig å få det til rent økonomisk uten å ha tilgang til eget nett med det prisnivået vi ser nå – og med en forventning om videre press på priser. Tar man Ludo som eksempel, vil de langt på vei tape penger fra første kunde som ringer fra første minutt med en serviceprovider-avtale med Telenor, avslutter Sandaker.

Da gjenstår det å se om Ludo Mobil kommer i gang for fullt i morgen eller i løpet av helgen.

Mer om
annonse