Til hovedinnhold

Finn veien med nye Nokia Navigator

På Mobile World Congress (MWC) i Barcelona lanserte Nokia to nye modeller i mellomklassen, nemlig Nokia 6710 Navigator og 6720 Classic. Førstnevnte er den siste tilveksten i Nokias Navigator-serie, med spesialtilpassede GPS-funksjoner.

- Nokia 6710 Navigators navigasjonsløsning gir deg alt du ville forvente av en rendyrket GPS-enhet, og legger til fordelene ved en multimediatelefon, sier produktsjef Klas Ström i Nokia Skandinavia.

Klar til bruk
En av de største ulempene ved mange Nokia-mobiler med innebygget GPS, er at du selv må kjøpe lisens til å bruke navigasjonsprogrammet. Nokia er 6710 Navigator leveres med oppdatert programvare(Nokia Maps 3.0) med sanntids bil- og fotgjengernavigasjon, fulle regionale kart og maskinvareelementer som egne navigasjonsknapper, berøringsområder for enkel zoom og et stort display optimalt for utendørs bruk. Og ikke minst:

- Vi ønsker å gjøre opplevelsen så enkel og effektiv som mulig, derfor er lisensene forhåndinstallert og klare til bruk så fort du skrur navigatoren på, sier Ström.

Du kan også få stemmestyrt assistanse når du prøver å finne veien. Du kan for øvrig også planlegge reisen din hjemme ved PC-en på forhånd, og så synkronisere med mobiltelefonen, takket være den nylige integrasjonen av Nokia Maps med Ovi. Nokia Maps har i tillegg blitt oppdatert og gir deg blant annet høyoppløselige bilder fra luften, 3D landemerker for over 200 byer, terrengkart, værtjeneste, informasjon om reise og arrangementer, samt trafikk- og sikkerhetsvarsler.
(Artikkelen fortsettes.)


Nokia 6710 Navigator.

Øvrige ”specs”
Foruten oppdatert GPS-funksjon, har Nokia 6710 Navigator et 5-megapikselkamera med Carl Zeiss optikk og blits, støtte for turbo-3G og WLAN, 2,6-tommers QVGA-skjerm, musikkspiller, FM-radio, minnekortstøtte inntil 16 GB (micro-SD), og Symbian series60 operativsystem.

I tillegg kommer Nokia CR-111 bilsett inkludert i boksen. Denne holder Nokia 6710 Navigator på plass i bilen. Høyttalertelefon Nokia HF-310 kan kjøpes som ekstrautstyr.

Nokia 6720 Classic
Den andre mobilen i mellomsegmentet som Nokia nå har lansert, er Nokia 6720 Classic. I form er den litt buet nederst ved mikrofonen, for å gi en bedre tilpassning til ansiktet (og hånden). Dette skal visstnok også gi ”best mulig opplevelse av lyden”, på grunn av aktiv støyreduksjon – en funksjon som altså reduserer bakgrunnsstøy.

Øvrige funksjoner inkluderer blant annet 5-megapikselkamera med dual-LED lys, 2,2-tommers QVGA TFT-skjerm, minnekortstøtte på inntil 8 GB, innebygget GPS (med Nokia Maps 3.0), støtte for turbo-3G, musikkspiller, og N-Gage (spill).
(Artikkelen fortsettes.)


Nokia 6720 Classic.

Nokia 6720 Classic forventes levert i andre kvartal 2009, til en beregnet utsalgspris på 245 euro – 2.100 kroner - før eventuelle avgifter og subsidier.

Nokia 6710 Navigator kommer i tredje kvartal med en beregnet utsalgspris på 300 euro – 2.650 kroner – før eventuelle avgifter og subsidier, heter det i pressemeldingen fra Nokia.

Mer om
annonse