Til hovedinnhold

Et dusin megapiksler fra Samsung

Samsung annonserer at de står klar med sin nye kameratelefon M8910 Pixon12, og at denne når europeiske mobilutsalg i slutten av måneden. Touchtelefonen har et innebygget 12-megapikslerskamera og en rekke andre fotofinesser, som tilsynelatende vil gjøre at du kan ta bedre bilder enn du tidligere har hatt anledning til på en mobiltelefon.

Selv om Pixon12 ifølge Engadgetmobile vil være i salg i slutten av juni, er det imidlertid tvilsomt at den når norske butikker før i september.

Kamera med mobil
Både utseendemessig og på papiret, fremstår den nye Samsung-mobilen vel så mye som et lite digitalkamera som en mobil.  Foruten alle megapikslene, kan Pixon12 by på 28-millimeters vidvinkellinse, både Xenon-blits og fotolys (for videoopptak), autofokus (såkalt ”Smart Focus”), og digital zoom, ifølge Mobil.se.

- Megapiksler er jo ikke alt, men det er jo et bra objektiv også, med blant annet 28-millimeter brennvidde for bra vidvinkel, sier Erik Johannesson fra Samsung til Mobil.se.

Oppløsningen på videoopptakene skal etter sigende være usedvanlig bra – 720x480 piksler, med 30 bilder per sekund. I tillegg skal det være enkelt å dele bildene dine på diverse sosiale nettverk – Pixon12 har støtte for opplastning til blant andre Facebook, Flickr og MySpace.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Alle mobilfunksjoner
Men M8910 Pixon12 har også de aller fleste funksjonene vi kan forvente av en nymotens touchmobil. Du får for eksempel både turbo-3G-støtte, WLAN, GPS, musikkspiller, FM-radio med RDS, og minnekortstøtte på inntil 16 GB. Mobilen bruker Samsungs eget operativsystem Touchwiz. Touchskjermen er på 3,1 tommer, og OLED-skjermen støtter 16 millioner farger.

Pixon12 ventes ikke til Sverige før i september, og da er det heller tvilsomt at vi får se den i norske butikker før den tid. Samsung har foreløpig ikke gått ut med prisen på den nye touchmobilen. Sony Ericssons 12-megapikselmobil Satio vil etter planen være i norske butikker i løpet av fjerde kvartal.

Mer om
annonse