Tek.no

Nyhet

Canons nye budsjettspeilrefleks har Wi-Fi og NFC

EOS 1300D gjør det enklere å dele blinkskuddene med andre.

Canon
Vegar Jansen
11 Mar 2016 10:01

Det er ganske nøyaktig to år siden Canon sist slapp et speilreflekskamera i budsjettklassen, og da mener vi selvfølgelig Canon EOS 1200D. Men i vår fremadstormende digitale tid kan to år være lenge, og det hadde forundret oss om ikke Canon merket konkurransen fra mobiltelefoner, kompaktkameraer og speilløse alternativer.

For ikke å glemme de konvensjonelle konkurrentene som Nikon og den gjengen.

Derfor tryller nå det japanske selskapet fram et nytt kamera i form av Canon EOS 1300D. Hvis du synes dette ser ut som et gammelt og slitt triks kan du nok ha rett – dette er en EOS-modell rettet mot nøyaktig de samme kundene og nøyaktig den samme prisklassen.

Wi-Fi og NFC

Canon

Ser du etter de helt store forskjellene fra 1200D må du lete litt. Den kanskje største nyheten er at Canon har bestemt seg å få på plass Wi-Fi og NFC (Near Field Communication) i 1300D, noe vi etterlyste på forgjengeren. Poenget er selvfølgelig at det gjør det lettere og raskere å dele de gode bildene med resten av verden – alt du trenger er en kompatibel mobiltelefon.

Kameraet har fått et par andre forbedringer i forhold til forgjengeren også, som at skjermen – som fremdeles ikke kan tiltes eller har berøringsfunksjonalitet – nå i det minste har dobbelt så høy oppløsning med 920 000 punkter. Videre skal kameraet ha bildeprosessoren DIGIC 4+, altså har den fått en pluss i forhold til EOS 1200D.

Canon

Dette skal bety forbedret hvitbalanse i visse situasjoner og muligens litt mer fart på systemet, men vil trolig ikke bety så mye for selve bildekvaliteten ettersom Canon stadig holder seg til en 18-megapiksels APS-C-sensor med nipunkts autofokussystem. Videoopptak går stadig kun opp til Full HD-oppløsning med tretti bilder i sekundet.

Uansett er det ikke så veldig imponerende, ettersom flere av Canons andre kameraer nå har fått DIGIC 6 under panseret.

På papiret virker egentlig ikke 1300D som noe annet enn en litt forbedret 1200D med trådløse muligheter. Men akkurat det kan gjøre susen i disse selfie- og delingstider.

Canon EOS 1300D har salgsstart i april, og selve huset har anbefalt utsalgspris på 3729 kroner. Du skal også få den inkludert et EF-S 18-55mm objektiv med bildestabilisering for 4789 kroner.

Lyst på noe litt tøffere?
Sjekk ut Canon EOS 80D >>>

(Kilde: Canon)

Les også
Canon har lansert EOS 80D og gitt G7 X en sårt tiltrengt oppgradering
Les også
Canon G9 X: Kanskje den beste bildekvaliteten du kan putte i bukselomma
Les også
Canon PowerShot G5 X: Endelig et Canon-kompakt med skikkelig søker
Les også
Vi har prøvd Canons nye speilrefleks for nybegynnere
annonse

Les også