Tek.no

Nyhet

Razers stjålne prototype selges nå i Kina for 190 000 kroner

Røverkjøp?

Ole Henrik Johansen / Tek.no / Taobao
16 Jan 2017 12:00

Mysteriet rundt Razers prosjekt Valerie kan være løst. Den stjålne maskinen har nemlig dukket opp for salg hos den kinesiske nettsiden Taobao, melder Unwire.

Dog er det ingen billig affære å sikre seg denne spesielle maskinen. Prislappen er nemlig satt til 22 000 dollar, eller nesten 190 000 norske kroner.

Fikk mye oppmerksomhet

Under årets CES-messe var Razers nye prototype en av gjenstandene som fikk mye oppmerksomhet. Grunnen var at selskapet hadde laget en bærbar spill-maskin med hele tre skjermer – en råtass vi fikk en liten smakebit av da vi besøkte selskapets messestand.

Under messens siste dag kom dog sjokknyheten; maskinen var blitt stjålet. Razer var tidlig ute med å etterlyse maskinen – og utlovet en dusør til den som kunne hjelpe med å få maskinen tilbake.

Neppe ekte?

Nå kan du altså tilsynelatende kjøpe den stjålne prototypen, som har dukket opp for salg på den kinesiske siden Taobao. Det kan tyde på at det ikke var konkurrenter av Razer som har rappet maskinen fra messegulvet – slik det ble hentydet.

Dog virker det hele litt suspekt. Prisen er satt til smått sviende 22 000 dollar, altså nærmere 190 000 kroner. Likevel er dette mindre penger enn hva Razer selv er villig til å gi deg i dusør for å finne maskinen.

Dermed er det i teorien lønnsomt å kjøpe maskinen fra Taobao, og selge den videre til Razer i etterkant. Selv om du ikke får selve maskinen, vil du kunne gå med 3000 dollar i overskudd ved hjelp av dusøren. Det hele virker med andre ord ut til å være et forsøk på svindel.

Skulle det ikke være det, så vil vi tro Razer for lengst har fattet interesse for dette røverkjøpet.

Det var ikke bare Razer som hadde spennende ting i ermet på messen:
Sjekk denne råtassen av en spill-skjerm fra Asus »

(Kilde: Unwire)

Les også
Dette er en hjemmelaget versjon av Razers bærbare med tre skjermer
Les også
Razers kritikerroste mekaniske tastatur blir enda bedre
Les også
Razer utlover dusør på over 200 000 kroner til den som finner CES-tyv
Les også
iPad Pro har fått et nytt tastatur... Fra Razer!
Les også
Spillernes «Rolls-Royce» har blitt enda bedre
annonse

Les også