Nyhet

Kraftig omsetningsvekst for Android

Appene hos operativsystemet har økt inntjeningen voldsomt.

Selv om operativsystemet Android har en markedsandel på 79 prosent, er det fremdeles Apple og iOS som tjener best, til tross for en andel på bare 13 prosent.

Ifølge en ny undersøkelse fra ABI Research kan dette være i ferd med å forandre seg. I år vil nemlig det omsettes Android-apper for 42 milliarder kroner på verdensbasis – nesten en dobling fra fjoråret.

Reklameinntekter

Det er først og fremst markedsføring og reklameinntekter via apper som bringer inn penger på Android-plattformen. Dette er takket være Android-maker Googles annonseteknologier, som det amerikanske selskapet har utviklet i en årrekke.

Les også: Facebook tester mobilbetaling fra apper

Kombinert med at det blir sendt ut nesten tre ganger så mange Android-enheter på markedet enn iPhone-modeller, kan dette innebære stadig økt fortjeneste for utviklere i framtiden.

Hvilket operativsystem de fleste utviklerne foretrekker også framover, gjenstår det imidlertid å se. iOS leder fremdeles på dette feltet, med Android på andreplass. Windows RT og BlackBerry befinner seg derimot langt nede på utviklernes prioriteringsliste.

Lav snittpris på Android-apper

Tidligere i sommer viste en rapport fra Flurry at snittprisen per nedlastet app var langt lavere i Androids Google Play enn i på Apples App Store.

Mens en app på Android har en snittpris på bare 6 cents – 35 øre – ligger snittprisen på en iPhone-app på 19 cent – rundt 1 krone og 10 øre.

Les også: – To av tre iPhone-apper er «zombier»

(Kilder: ABI Research via Computerworld DK)

Les også
Utsetter nettbrett etter Google-press
Les også
Norske Opera på Nokias Android-telefon
Les også
Tjener 300 000 kroner dagen på Flappy Bird
Les også
iOS vant julehandelen i USA
Les også
Dette er viktig når vi kjøper mobil
Les også
Hei på deg!
Les også
Microsoft tjener to milliarder dollar i året på Android
Les også
Google vil nå en milliard nye brukere
Les også
Nå blir det lettere å finne nettbrett-appene til Android
annonse