Til hovedinnhold

– Apple tester ut trådløs lading

Smartklokken iWatch kommer trolig i år, hevder New York Times.

Apples nyeste dingser, både telefoner, nettbrett og musikkspillere, lades opp via deres patenterte Lightning-kabler. Ifølge den kjente avisen New York Times ser det imidlertid ut som Apple vil slippe et nytt produkt i 2014 som ikke vil bruke Lightning-pluggen, men heller lades opp trådløst via en ladeplate.

Produktet det trolig er snakk om er selvfølgelig den sagnomsuste iWatch. Ryktet har gått lenge om at Apple jobber med å lage en smartklokke, og nå hevder altså avisen at klokken vil få induksjonslading.

Sett det før

Induksjonslading er ingen ny oppfinnelse, og nylig har vi sett flere telefoner, som Nexus 5 og en rekke Nokia-telefoner, kommer med teknologien innebygd. Teknologien lar deg legge enheten din på et ladebrett, og den vil lades uten at en eneste kabel trengs å kobles til.

Ifølge New York Times prøver Apple ut flere lademetoder, blant annet lading via solpaneler og til og med bevegelse, slik som en rekke tradisjonelle klokker gjør. Tidsskriften nevner også at iWatch vil komme med en buet skjerm, noe vi også har hørt andre kilder nevne tidligere.

Da Apple-sjefen Tim Cook presenterte kvartalstallene til selskapet forrige uke, røpet han at de vil komme med en ny produktkategori i løpet av 2014. De aller fleste regner med at det er snakk om iWatch, som opprinnelig mange trodde ville komme i fjor, men aldri dukket opp.

Ingen vet hvordan Apples smartklokke vil se ut, men vi kan jo håpe:
Slik kan Apples iWatch bli »

(Kilde: New York Times)

Les også
Nytt iWatch-konsept er griselekkert
annonse