Til hovedinnhold

Nå kan du oppdatere iPhone og iPad

iOS 8.1-oppdateringen gir deg nye funksjoner og smartere bildelagring.

Apple rullet mandag kveld ut iOS 8.1-oppdateringen til iPhone og iPad. iOS 8.1 ble lansert under Apples iPad- og iMac-lansering torsdag kveld, og er den første større oppdateringen av iOS etter at Apple slapp iOS 8.0 i slutten av september.

Du oppgraderer ved å gå til Innstillinger -> Generelt -> Oppdatering

iCloud-bildebibliotek-funksjonen synkroniserer bilder på tvers av alle Apple-enhetene dine.

Kamerarullen kommer tilbake

Da Apple lanserte iOS 8, valgte de av en eller annen grunn å fjerne kamerarullen – oversikten over alle bildene du har lagret på iPhone-en eller iPad-en din. I stedet fikk du kun en oversikt over bildene og videoene dine fra de siste 30 dagene («Nylig lagt til»), og du måtte gå inn på Bilder, År, Samlinger og Øyeblikk for å se eldre bilder du ikke hadde laget album for.

Dette fikk Apple kritikk for, og det er derfor en god nyhet at kamerarullen er tilbake i iOS 8.1. For å se alle bildene dine kan du nå trykke Albumer og Alle bilder.

iCloud-bildebibliotek

En annen ny funksjon er iCloud-bildebibliotek, som lar deg synkronisere og lagre bilder på tvers av alle Apple-enhetene dine. Funksjonen er foreløpig kun i beta, og du er derfor nødt til å manuelt skru den på. Det gjør du ved å gå til Innstillinger -> iCloud -> Bilder og skru på iCloud-bildebibliotek.

Alle bilder du har lagret på telefonen eller iPad-en vil nå lastes opp til iCloud, og du vil finne dem igjen på alle enhetene dine. Funksjonen vil erstatte dagens bildestrøm-funksjon, og vil bli integrert med et nytt Bilder-program som kommer til OS X Yosemite tidlig neste år. Men du kan likevel få tilgang til bildene dine fra Mac-en ved å besøke beta.icloud.com og trykke Photos.

Les om hva som er nytt i OS X Yosemite her »

Andre nyheter

iOS 8.1 åpner også for betalingstjenesten Apple Pay på iPhone 6 og iPhone 6 Plus, men denne funksjonen er foreløpig bare aktuell i USA.

Det er imidlertid en rekke andre forbedringer i den nye versjonen. For eksempel har meldingsappen fått nye funksjoner som gjør det mulig for iPhone-brukere å sende og motta SMS-er og MMS-er fra iPad og Mac. I tillegg har Apple rettet opp ganske mange feil, som blant annet dårlig ytelse ved bruk av enkelte Wi-Fi-basestasjoner, at videoer av og til ikke spilles av i Safari, samt en feil som gjør at Bluetooth-tilkobling mot enkelte håndfrienheter ikke har fungert.

Vi har testet både iPhone 6 og 6 Plus:
iPhone 6: Topp ytelse i lekker innpakning »
iPhone 6 Plus: Er denne mobilen for stor? »

Les også
Apples nye nettbrett har blitt tynnere og bedre
Les også
Nå har iCloud blitt stor
Les også
Nå får du «ny» iPhone
annonse