Tek.no

Nyhet

Batteriet som gjør din gamle røykvarsler smart

Styres via en app på mobilen.

Kickstarter
13 Nov 2014 15:45
annonse

Det er smart å ha røykvarslere, men selve røykvarslerne er derimot ikke så veldig smarte. De sutrer høylydt når batteriet minker, og går rett på limpinnen hver gang du prøver å få en gyllen pluss osteskorpe på frossenpizzaen.

«Piiiip! Piiiiip!! Piiiiip!!!»

Nå ser det ut som det snart vil komme en bedre løsning på markedet, skriver Engadget. Smart-batteriet Roost har blant annet WiFi-støtte og annen teknologi som gjør at du kan styre røykvarsleren din via en mobil-app. Løsningen minner altså om Nest Protects smart-røykvarsler, men prisen er fire ganger lavere.

9-volts smart-batteri

Fordelen med Roost-batteriet er at det oppdager når røykvarsleren begynner å pipe. Da får du også muligheten til å skru den av uten å klatre opp på en stol eller vifte med et håndkle. Dessuten får du varsel flere uker i forkant om at batteriet begynner å gå tomt. Dersom røykvarsleren går av når du ikke er hjemme, kan du raskt ringe dine forhåndsbestemte kontaktpersoner eller ringe direkte til brannvesenet.

annonse

Litiumbatteriene er på 9 volt og skal – takket være smart strømstyring – vare i rundt fem år. Vanlige 9-voltsbatterier holder angivelig i to år hvis du putter dem inn i en røykvarsler.

Batteriet styres via en app på mobilen.Foto: Kickstarter

Litt rimeligere løsning

Som med absolutt alt annet nytt i disse dager, er også dette et Kickstarter-prosjekt. Der må du ut med 35 dollar (237 kroner + moms og frakt til Norge) for ett batteri. For øvrig ser det ut til at utviklerne er i ferd med å nå innsamlingsmålet sitt bare noen få dager etter at de gikk «live» med kampanjen.

Teknologien i smart-batteriet er definitivt spennende, og kan muligens brukes til å styre mer enn bare røykvarslere. Engadgets journalist skriver derimot at han venter med hyllesten til prisen nærmer seg det et vanlig 9-voltsbatteri koster.

Nest Protects mer avanserte smart-røykvarsler koster til sammenligning opp mot en tusenlapp:
Endelig en røykvarsler du slipper å hate »

(Kilder: Kickstarter, Engadget)

annonse

Les også