Tek.no

Nyhet

Studenter velger bort TV

Internett dekker behovene for Oslo-studentene.

Concept Photo/Shutterstock.com
3 Okt 2014 09:27
annonse

Det er vel neppe en overraskende trend at særlig unge mennesker i stadig mindre grad ser på tradisjonelle TV-kanaler, men heller foretrekker Internett-baserte tjenester. Nå foreligger det tall fra hovedstaden som ganske ettertrykkelig bekrefter denne utviklingen.

Avisen Dagens Næringsliv melder nemlig at studenter som leier hybler hos Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) gladelig velger bort TV etter å ha fått muligheten.

Bare 12 prosent valgte TV

SiO innførte nylig en ny ordning hvor TV-kanaler ikke lenger er inkludert i husleien, men nå må bestilles via en IP-TV-leverandør til en pris på 99 kroner i måneden for et knippe av de viktigste kanalene.

Av de 8400 studentene som leier bolig av samskipnaden var det visstnok kun 1000 som bestilte TV-tilbudet etter at dette ikke lenger var dekket av husleien. Dette tilsvarer bare rundt 12 prosent av beboerne.

annonse

Studentene har med andre ord mer enn nok med Internett, som altså er inkludert i husleien. Et par studenter som Dagens Næringsliv intervjuet i forbindelse med saken pekte på at strømmetjenesten Netflix dekker TV-behovene, og at nyheter og NRK er gratis tilgjengelig på Internett.

Disse intervjuene, og mer om hvorfor studentene velger bort TV, kan du lese hos Dagens Næringsliv.

Strømmetjenestene utvikles stadig: Nå skal Netflix produsere sin aller første spillefilm »

Les også
– Vi har gjort kinoeierne sinte
Les også
Slik skal Twitter få deg til å se mer på TV
Les også
Så dårlig er film- og TV-utvalget til strømmetjenestene
Les også
Slik tar du TV-signalene med deg på mobilen
Les også
– TV-er sitter fremdeles fast på 70-tallet
Les også
TV 2 stanser omstridt førpremiere på kinofilm
annonse

Les også