Tek.no

Nyhet

Nå spøker det for den økte momsfrigrensen

Både Venstre og KrF ser ut til å sette en stopper for den nye grensen på 500 kroner.

Bjørn Inge Bergestuen, via FRP
3 Nov 2014 22:43

Da den nåværende Høyre/FrP-regjeringen la frem sin plattform i oktober i fjor var ett av punktene på listen at grensen for toll- og momsfri import skulle økes fra dagens nivå på 200 kroner, et beløp som har vært uendret i flere tiår.

For mange Internett-shoppere var nok gleden stor da det kom frem at regjeringen hadde intensjoner om å oppfylle løftet ved å heve grensen til hele 500 kroner i sitt forslag til statsbudsjett som ble lagt frem forrige måned.

Nå ser det imidlertid ut til at den økte momsfrigrensen henger i en ganske tynn tråd.

Både Venstre og KrF sier nei

Som blant andre TV 2 melder har regjeringens støtteparti Venstre nå sagt at de ikke vil stille seg bak økningen som regjeringspartiene legger opp til. Partiet ønsker riktignok å heve grensen, men ikke med så mye som Høyre og FrP.

– Vi foreslår å gå litt saktere frem. Vi foreslår å heve grensen til 350 kroner, sa stortingsrepresentant for Venstre, Kjetil Kjenseth, til TV 2.

Det andre støttepartiet, KrF, har på sin side allerede gjort det klart at heller ikke de er med på regjeringens forslag til økning av momsfrigrensen.

– Vi kommer ikke til å stemme for forslaget slik det foreligger fra regjeringen, sa Hans Olav Syversen, parlamentarisk leder og finanspolitisk talsmann i KrF til nettstedet E24 for et par uker siden. Uttalelsen kom til tross for at partiet hadde programfestet en økning.

Møter også motstand fra andre

Dermed har altså ikke Høyre og FrP sikret seg det nødvendige flertallet for å gjennomføre økningen av grensen. Både Venstre og KrF begrunner sine standpunkter med at en økning av grensen vil sette mange norske arbeidsplasser i fare. Dette synet deles av andre store organisasjoner.

– Vi tror mange arbeidsplasser kan få store problemer dersom grensen for momsfri netthandel økes fra dagens 200 kroner. For disse bedriftene vil det forverre deres konkurransesituasjon betydelig, sa styreleder i NHO Tore Ulstein til VG i august.

Handler du mye på nettet? Her er Norges billigste nettbutikk »

Les også
– Regjeringen dropper 500-kronersgrensen
Les også
Arbeiderpartiet åpner for skatt på bredbåndstrafikk
Les også
Kinesisk nettbutikk kutter i frakttidene til Norge
Les også
Svenske myndigheter i Thailand for å hente The Pirate Bay-gründer
Les også
Den siste av de tre The Pirate Bay-gründerne arrestert i Thailand
Les også
Bekreftet: Regjeringen vil gi deg over dobbelt så høy momsfrigrense
Les også
80% av all netthandel via nettbrett skjer på en iPad
annonse

Les også