Til hovedinnhold

Samsung og LG med nye smartklokker

En rund fra LG og en du kan ringe med fra Samsung.

LG

Neste uke braker det løs for den store forbrukerelektronikkmessen IFA i Berlin, og mange av de store elektronikkgigantene har lagt sine produktlanseringer til messen. Ikke alle produsentene ser imidlertid ut til å klare å vente, og i kampen om oppmerksomheten har det blitt vanlig at stadig flere produkter blir lansert før messen.

I dag lanserte Samsung en helt ny smartklokke, Samsung Gear S. Omtrent samtidig kom konkurrenten LG med sin første runde smartklokke – LG G Watch R.

Samsung Gear S.Foto: Samsung

Klokken du kan ringe med

Samsung Gear S skiller seg litt ut fra andre smartklokker på markedet, blant annet ved at den har en buet AMOLED-skjerm. Skjermen er to tommer stor, og har en oppløsning på 360 x 480 punkter.

En annen spesiell ting med Gear S er at klokken har innebygget 3G, slik at den i prinsippet er en fullverdig mobiltelefon som du kan ha på armen. Du skal kunne ringe med klokken uavhengig av mobiltelefonen din, men du kan også koble til en smartmobil og få telefonsamtaler fra mobilen viderekoblet til smartklokken.

Ifølge en pressemelding fra Samsung vil informasjon fra mobiltelefonen automatisk synkroniseres til klokken når telefonen er koblet til.

Samsung Gear S.Foto: Samsung

Eget operativsystem

I likhet med Samsung Gear 2 og Gear Neo, er også Gear S basert på Tizen-operativsystemet, og ikke Googles Android Wear – som mange andre produsenter satser på. Samsung har imidlertid også en Android Wear-klokke, Gear Live – som ble lansert i sommer.

Klokken kommer med navigasjonsløsningen Nokia Here, og har derfor naturligvis også innebygget GPS. I tillegg er det gyroskop, aksellerometer, UV-detektor (!), barometer og pulsmåler.

I tillegg til klokken lanserte Samsung også hodesettet Gear Circle. Når du kobler dette til mobilen, vil du kunne motta telefonsamtaler, høre på musikk og gi talekommandoer til telefonen. Hodesettet har vibrasjonsvarsling av innkommende samtaler og varsler.

Samsung Gear S kommer på markedet i begynnelsen av oktober, og har en anbefalt utsalgspris på 3295 kroner. Sett opp prisvarsel i Prisguide, og få beskjed når klokken er i butikk »

LG G Watch R.Foto: LG

LGs første runde klokke

LG G Watch R er i likhet med konkurrenten Motorola Moto 360 en helt rund smartklokke basert på Android Wear-plattformen.

Den runde skjermen er 1,3 tommer stor og av typen P-OLED («Plastic OLED»). I likhet med den firkantede G Watch-utgaven er også G Watch R vanntett. Med en såkalt IP67-klassifisering skal klokken tåle å være 1 meter under vann i opptil 30 minutter.

En forskjell fra den originale G Watch-utgaven, er at G Watch R har en pulsmåler på undersiden. Dermed kan det hende LG vil markedsføre denne som en treningsklokke. Ellers er innmaten mye av den samme som i originale G Watch; Qualcomm Snapdragon 400-brikke, 512 MB RAM og 4 GB lagringsplass.

G Watch R vil komme på markedet i løpet av fjerde kvartal, men vi har ingen opplysninger om når den kommer til Norge – eller hva den vil koste. Setter du opp prisvarsling her, får du beskjed når den kommer i butikkene »

Her kan du lese mer om Android Wear, som klokkene er basert på »

PS! Amobil.no og Hardware.no er tilstede på IFA-messen i hele neste uke, og vil bringe deg hyppige oppdateringer om produktene som blir lansert der. Du finner alle nyhetene samlet på Tek.no.

(Kilder: Samsung, Engadget, Techcrunch)

annonse