Til hovedinnhold

Get er solgt for 13,8 milliarder

Blir Skandinavias største kabelselskap.

Ole Henrik Johansen

Danske TDC Group har kjøpt opp Get. Dermed blir selskapets 500 000 kabelkunder en del av Skandinavias største kabel-TV-selskap, som totalt vil levere innhold til 1,7 millioner husstander.

Rykter har svirret den siste tiden om hva dagens eiere av Get – Quadrangle Capital Partners II og Goldman Sachs Capital Partners – skulle gjøre med selskapet. En av løsningene som ble forespeilet var å børsnotere selskapet. Nå har de altså solgt Get til utlandet.

– Jeg gleder meg utrolig til å få TDC på laget. Dette er en veldig god nyhet for Get’ kunder og ansatte. Den nye virksomheten vil styrke konkurransen i det norske markedet til glede for norske forbrukere og bedrifter, sier administrerende direktør i Get, Gunnar Evensen i en pressemelding.

Eier YouSee i Danmark

Carsten Dilling, administrende direktør i TDC.

De nye eierne til Get eier fra før danske YouSee, et kabelselskap som forsyner over 1,2 millioner danske husstander med TV og Internett. Selskapets administrerende direktør, Carsten Dilling, har stor tro oppkjøpet av norske Get.

– Get er en veldrevet virksomhet med innovative produkter i verdensklasse, i et attraktivt marked med sterk vekstpotensial og en svært sterk økonomi.

Oppkjøpet betyr at danskene må åpne opp lommeboken, og prislappen for Get lyder på hele 13,8 milliarder. En endelig avklaring på salget kommer først når Konkurransetilsynet har sett nærmere på oppkjøpet.

– Kjøpet av Get er TDC Gruppens viktigste investering på mange år. Vi har ventet på denne muligheten og ser dette som en naturlig og tidsriktig utvidelse av vår virksomhet som sikrer TDC Gruppen posisjonen som en ledende skandinavisk leverandør av TV, underholdning og høyhastighets bredbånd via kabel, sier Dilling.

Dette betaler de for

Get er en av landets største leverandører av kabel-TV og Internett, og har hovedkontorer i Nydalen i Oslo. Per i dag er det 840 ansatte som jobber for selskapet, som altså forsyner 500 000 norske husstander med signaler via et såkalt hybridnett bestående av både fiber og koaks.

Selskapet leverer i dag foruten TV også bredbånd, hvor den maksimale netthastigheten du kan få per i dag er 200 Mbps. Get demonstrerte allerede forrige sommer at de kunne tyne 1 Gbps ut av sitt hybridnett, samtidig som de kunne avsløre at vi hadde en tidobling av hastigheten i vente.

Synes du det går tregt med utbyggingen av fiber i Norge?
Les mer om Graveforskriften som bremser prosessen (Ekstra) »

(Kilde: Pressemelding)

annonse