Tek.no

Nyhet

– Nei, vi skal ikke lage smarttelefoner lenger

Nokia knuser ryktene.

Flickr/Karlis Dambrans/Shutterstock/Teknfil.no/montasje
27 Apr 2015 12:17

For litt over et år siden sa Nokia farvel til smarttelefonmarkedet, da Microsoft kjøpte dem opp. Litt senere forsvant også Nokia-navnet fra Lumia-telefonene, og selskapet virket å ha gått i glemmeboka for godt på dette markedet. I forrige uke meldte imidlertid Re/code om at selskapet hadde planer om å nok en gang produsere og selge smarttelefoner, noe vårt søsternettsted Tek.no også plukket opp.

Det ser dessverre ut til at dette ryktet ikke holder vann, ifølge PhoneArena. Nokia har selv publisert en pressemelding på sine nettsider, der de blankt avfeier alle ryktene.

- Kan tolkes på flere måter

Nokia N1 er et nettbrett markedsført som et Nokia-produkt, men produsert av Foxconn. Foto: Nokia

Nokia skriver selv i pressemeldingen at de «...ikke har noen planer om å hverken produsere eller selge håndholdt enheter til forbrukermarkedet.» Dette høres nokså krystallklart ut, men ifølge PhoneArena kan dette åpne for en rekke tolkninger. For eksempel kan det hende finnene vil fortsette med å designe smarttelefoner, men la noen andre stå for produksjonen og salget.

Det var dette de gjorde da de lanserte nettbrettet Nokia N1 for en måneds tid siden. Kinesiske Foxconn står for produksjonen og salget, mens Nokia har designet fjøla. I pressemeldingen presiserer Nokia at dette heller ikke vil skje, men bruker også ordet «foreløpig». Her kan nesten hva som helst skje, altså.

Mange trodde også at Sony var på vei ut av telefonmarkedet:
Neida, Xperia-telefonene skal ikke forsvinne »

(Kilde: Nokia via PhoneArena)

annonse

Les også