Tek.no

Nyhet

Endelig kan Windows klippe og lime

23 Mar 2011 14:20

Telefoner basert på Microsofts operativsystem Windows Phone 7 skulle fått en oppdatering for omlag en måned siden. Den gang viste det seg at oppdateringen satte et høyt antall telefoner ut av spill, slik at den måtte trekkes tilbake.

Nå er oppdateringen igjen tilgjengelig, og en av de viktigste funksjonene er klipp og lim-funksjonalitet lik den vi kjenner fra de andre smarte operativsystemene. Funksjonaliteten ble i utgangspunktet omtalt som unødvendig da vi snakket med Microsoft før lanseringen.

Forbedret e-post

Det kommer flere endringer i operativsystemet. Blant annet skal tilkobling mot trådløst nett være forbedret, og også e-postprogram og MMS skal ha blitt polert. Det samme skal synkroniseringen mot Facebook ha blitt.

Måten søk foregår på i Windows Marketplace skal også være forbedret. Dette er imidlertid en av flere tjenester vi i Norge i utgangspunktet ikke har tilgang på. På appfronten skal også kjøring av spill og applikasjoner ha blitt raskere og mer responsivt.

Storoppdatering på vei

Nederst i saken ser du en video som beskriver hvordan klipp og lim virker med den nye oppdateringen.

Neste oppdatering er allerede under arbeid. Den har fått versjonsnummer 7.5, og her kommer det flere nyheter. Fleroppgavekjøring, ny versjon av nettleseren og oppkobling mot Microsofts nettlagringstjeneste, Skydrive, er blant nyhetene.

(Kilde: gsmarena.com)

Les også
Samsung Omnia 7: Ferrari på krøtterstier
Les også
Sinte utviklere kan stå i veien for Nokia
Les også
Pass deg for nye Windows-mobiler
Les også
Milepæl for Windows Phone 7
annonse

Les også