Tek.no

Nyhet

SMS-varsler når NRK kommer

17 Mar 2011 15:17Først publisert 6 Okt 2005 13:30
annonse

 

 

Tidligere denne uken oppsøkte NRKs lisenskontrollør en studentblokk i Volda, men det første møte med Volda-studentene, møtte denne stort sett bare låste dører. Ingen svarte når kontrolløren ringte på, og ingen så ut til å være hjemme.

Sannheten er at mange var hjemme, men den første studenten var snartenkt og sendte SMS og løp rundt i gangene for å melde fra om kontrollen.

 

annonse

- Jeg tror ikke det fikk mer en fem minutter før alle studentene visste at det var kontroll, sier student Kaja Rynning til Volda-studentenes egen TV-stasjon, Nærsynet.

Og Volda studentene er ikke de eneste som unngår kontrollørene fra NRK.

 

- Dette høres ikke ut som noen urimelig og uvanlig reaksjon, sier Hans Rohde ved Studentboligene i Bergen til Aftenposten.
Mange har TV
Foreldre som lar studentene ta med seg et TV-apparat hjemmefra når de flytter ut for å studere, har plikt til å melde om overdragelsen. Allikevel er det svært få studenter som på papiret eier en TV.
- Denne gruppen er vanskelig å fange opp før de kjøper sin første nye TV, sier avdelingsleder Freddy Lysfjord ved lisensavdelingen.
Han mener det er tydelig at det er mange uregistrerte TVer på de forskjellige studentbyene når så mange studenter plutselig ”ikke er hjemme”, og aktivt varsler hverandre for å unngå besøk fra kontrollørene.

Studentsamskipnadene innrømmer at de kunne blitt flinkere til å informere om TV-lisensen, og understreke at kabel-TV-avgiften i studentboligene ikke inkluderer NRKs lisens.

annonse

Les også