Tek.no

Nyhet

Her er desember-mobilene

Verdens første Ice Cream Sandwich-mobil er på vei.

Niklas Plikk
29 Nov 2011 18:11

Juletiden er på full innfart i butikkene, og folk står i kø for å kjøpe små, harde pakker til å legge under julegranen. Også i år må du se deg nødt til å legge forrige måneders mobiler under treet, da svært få nye mobiler blir lansert i desember.

Det er imidlertid et par nye mobiler som kommer, blant annet verdens første mobil med den nyeste versjonen av mobiloperativsystemet Android, Samsung Galaxy Nexus.

Totalt kommer det fem nye mobiler og ett nytt nettbrett denne måneden. Les videre for hele listen:

Research in Motion

Blackberry Curve 9380

Den kanadiske smartmobilprodusenten kommer med nok en mobiltelefon denne måneden, selv om det ikke akkurat kan kalles en storlansering. BlackBerry Curve 9380 har lik formfaktor som deres Curve 9360, men i stedet for qwerty-tastaturet har de nå gjort plass for en berøringsfølsom skjerm som dekker nesten hele framsiden.

Skjermen er på 3,2 tommer, med en oppløsning på 360 x 480 piksler. På baksiden sitter det en 5 megapiksels-kamera med mulighet for videoopptak i VGA-oppløsning.

Heller ikke på innsiden av mobilen finner vi de heftigste spesifikasjonene. Mobilen har en prosessor med en klokkefrekvens på 800 MHz, 512 MB arbeidsminne og 512 MB lagringsplass. Heldigvis kan du utvide dette med et MicroSD-kort og få ytterligere 32 GB lagringsplass.

Som alle BlackBerry-mobiler bruker den RIMs egenutviklede operativsystem, BlackBerry OS 7.

Nokia

C2-05

Selv om Nokia nå satser for fullt på operativsystemet Windows Phone, kommer det ennå mange telefoner med Nokias eldre operativsystem, Series 40. I desember i år slipper de nemlig deres billigste skyvetelefon noensinne, i form av C2-05.

Mobilen kommer i en rekke farger, og byr på enkel tilgang til sosiale tjenester som Facebook og Twitter via dedikerte knapper i den innebygde nettleseren.

Skjermen er på 2 tommer, med en oppløsning på 320 x 240 piksler. Her er det heller ikke snakk om en berøringsfølsom skjerm, så du må belage deg på å skrive og surfe ved hjelp av de fysiske knappene under skjermen.

Mobilen har støtte for MicroSD-kort på opptil 32 GB, noe du antageligvis vil trenge med tanke på at den interne lagringskapasiteten på 64 MB ikke er mye å skryte av.

ZTE

Tania

Desember blir måneden ZTE lanserer sin første Windows Phone-mobil, kalt Tania.

Mobilen har en skjerm på 4,3 tommer, med en oppløsning på 800 x 480 piksler. På innsiden finner vi en prosessor på 1 GHz, 512 MB arbeidsminne og 4GB lagringsplass, uten mulighet for utvidelse.

For deg som kjenner minimumskravene som Microsoft har satt på Windows Phone-mobilers maskinvare, ser du raskt at ZTEs mobil ligger akkurat på grensen.

Mobilen har også et kamera på 5 megapiksler, med både autofokus og blits-lys.

Tania har den siste versjonen av Windows Phone, kalt Mango. Denne oppdateringen lar brukere ha flere programmer oppe samtidlig, i tillegg til en lang rekke forbedringer i operativsystemet.

Samsung

Galaxy Note

Denne gigantiske hybrid-enheten skulle egentlig ha kommet forrige måned, men på grunn av forsinkelser har Galaxy Note fortsatt ikke vært å se i norske butikker. Nå er den imidlertid på vei ut i butikkene, og desember-lanseringen skal være sikret.

Samsung Galaxy Note har en massiv skjerm på hele 5,3 tommers Super AMOLED Plus-skjerm, med en oppløsning på hele 1280 x 800 piksler. Ja, du leste riktig.

Mobilkjempen kjører Android 2.3, og holdes gående av en tokjernet prosessor på 1,4 GHz. Den har én GB arbeidsminne, og kommer med enten 16- eller 32 GB lagringsplass. Dette kan utvides med et MicroSD-kort på opptil 32 GB.

På baksiden har Galaxy Note et 8-megapikselskamera, med støtte for videoopptak i 1080p, mens de på framsiden har satt et 2-megapikselskamera for videotelefoni.

Telefonen kommer også med en pekepenn, som du kan dra ut og trykke på skjermen med, i tillegg til fingrene dine.

Galaxy Nexus

Denne mobilen har vi ventet på i flere måneder, og vil være den første mobilen på markedet med den splitter nye 4.0-versjonen av Googles mobiloperativsystem, Android. Versjonen kalles Ice Cream Sandwich, og kommer med en rekke nye funksjoner og forbedringer.

Google har blant annet fjernet alle fysiske knapper, og alt skal skje via skjermen og virtuelle knapper på bunnen skjermen. Den innebygde nettleseren har også fått en solid overhaling, og kamera-applikasjonen skal ta bilder langt raskere enn før.

Selve mobilen er ikke å kimse av heller. Skjermen er på 4,3 tommer, og har en oppløsning på hele 1280 x 720 piksler. Den har en tokjernet prosessor på 1,2 GHz, 1 GB arbeidsminne og 16 GB lagringsplass. Google har imidlertid gått helt vekk fra eksterne minnekort, så du må nøye deg med plassen du får utdelt.

Den har et 5 megapikselskamera på baksiden, samt et frontkamera på 1,3 megapiksler. Dette kameraet kan også brukes for å låse opp mobilen via ansiktsgjenkjenning, som er en av de mange nye funksjonene i Ice Cream Sandwich.

Galaxy Tab 7,7

Samsung fortsetter å slippe nye størrelser av sitt populære nettbrett, og denne gangen kommer Galaxy Tab i sin minste størrelse til nå, med en 7,7 tommer skjerm.

Den store forskjellen fra de andre nettbrettene til Samsung er at 7,7-tommeren ligner mer på en mobil enn et nettbrett. Den har samme prosessor, grensesnitt og skjermoppløsning som Samsung Galaxy Note, men er til gjengjeld en hel del større.

Dermed har du mer plass å boltre deg på, selv om den ikke har en dedikert pekepenn slik som Galaxy Note har.

I tillegg har den et annet operativsystem i form av Honeycomb 3.2, i stedet for mobiloperativsystemet Gingerbread 2.3 som du finner i Galaxy Note. Det har imidlertid ikke så mye å si, ettersom begge trolig vil få en oppgradering til Ice Cream Sandwich, som er ment for både nettbrett og mobiler.

Gikk du glipp av hvilke mobiler som kom ut forrige måned? Sjekk ut november-lista vår.

Les også
Samsung Galaxy Nexus: Her er verdens første Android 4-mobil
Les også
Her er julemobilene – til hele familien
Les også
Motorola Atrix: Denne mobilen kobles til TV-en din
Les også
Altigen iFusion: Denne er rimelig meningsløs
Les også
Samsung Galaxy Note: Mobilen som fikk for mye Møllers Tran
Les også
Apple tapte i retten
Les også
Vil du prøve Windows Phone 7,5?
Les også
Stoppet salg av kinamobiler i Norge
Les også
- Android 2.3.6 på vei til Galaxy S II
Les også
Her er våre 21 favoritt-apper
Les også
HTC Radar: HTCs Radar slår ut på det meste
Les også
Motorola XT910 Razr: Møt en helt unik Android-mobil
Les også
HTC Titan: Fy flate, for en mobilskjerm!
Les også
– Disse kommer til å floppe
Les også
Disse mobilene bør du kjøpe til jul
Les også
HTC Sensation XL: Diger, deilig og underholdende
Les også
HTC Zeta kan bli et teknomonster
Les også
Fortsatt dårlig batteri på iPhone
Les også
iPhone blir knust av Samsung og Google
Les også
Seks robuste mobiltelefoner: Hvor mye tåler de råeste støtsikre mobilene?
annonse

Les også