Til hovedinnhold

Ny OCZ-kontroller lover ekstremytelse

En liten rakker som tar i bruk PCIe-grensesnittet.

Hardware/Las Vegas: OCZ har sammen med SSD-kontrollerprodusenten Marvell utviklet en helt ny kontroller, selve hjernen i en SSD. Den tar i bruk PCIe-grensesnittet, noe som gir langt bedre ytelse enn tradisjonell SATA-overføring.

De kaller den Kilimanjaro, og dette er den første PCIe-baserte kontrolleren uten en overgangsbrikke. For å få mest mulig ut av en SSD holder det nemlig ikke med det tradisjonelle SATA 6 Gbit/s-grensesnittet, man må over på PCIe. Tidligere har man da vært avhengige av en ekstra brikke som konverterer de forskjellige signalene, som en SAS til PCIe-kontroller.

Sånt trenger ikke Kilimanjaro, her går alt direkte fra kontrolleren og rett i PCIe-kanalen. For deg betyr det et mer effektivt oppsett, noe som resulterer i mer ytelse enn hva som før var mulig.

Ekstrem ytelse

Og ytelse kan den virkelig levere om vi skal tro produsenten. Den kraftigste versjonen kommer i form av et stort PCIe-basert kort som kan levere opp mot hele 2,5 millioner IOPS eller 7 GB data hvert eneste sekund.

Over på det tradisjonelle 2,5"-formatet er det fortsatt snakk om 100 000 IOPS og 1 GB/s i dataoverføring, eller 50 000 IOPS og 500 MB/s for mini-PCIe-versjonen som er avbildet.

Nøyaktig når denne kontrolleren blir tatt i bruk i SSD-er som blir solgt til forbrukerne og hva den da vil koste vet vi foreløpig ikke. Vi vil imidlertid følge med og komme tilbake med både mer informasjon, nyheter og tester så fort det blir tilgjengelig.

annonse