Tek.no

Nyhet

Gratisspillene kommer til Xbox 360

Ascend: New Gods og Happy Wars blir de første gratistitlene.

Audun Rodem
29 Aug 2012 14:41

Ifølge Gamespot (via Official Xbox Magazine) skal Microsoft nå dyppe lilletåa i gratisspillmarkedet på konsoll. Det kommende slossespillet Happy Wars skal bli det første spillet som kan lastes ned gratis via Xbox Live Arcade. Allerede i september skal spillet gjøres tilgjengelig.

Samtidig har det blitt kjent at Ascend: New Gods, et spill vi bare har fått små glimt av tidligere, også skal være gratis å spille. Dette skal etter planen komme i løpe av de neste månedene.

Slik det er nå er det kun de med Xbox Live Gull-medlemskap som kan ta del i den pengeløse moroa, så helt gratis er det nok likevel ikke. Grunnen til dette skal være at gratisspill som regel inneholder omfattende flerspillerelementer, og for å spille over nett på Xbox 360 kreves det at du er Gull-medlem.

Interessant nok kommer annonseringen bare én dag etter at Crytek-lederen Cevat Yerli uttalte at konsollgigantene må satse mer på gratisspill i fremtiden om de ikke ønsker å få det tøft. Crytek har tidligere i år fortalt at de kommer til å fokusere på gratisspill fremover.

Mulig å kjøpe innhold

Som vanlig er med gratisspill kommer det til å være mulig å kjøpe innhold i spillet, i dette tilfelle med Microsoft-poeng. Hva dette innebærer for disse to titlene vet vi ikke, men om vi ser på hva gratisspill som regel tilbyr av digitale goder kan vi gjette oss til ganske mye.

For eksempel er det veldig normalt å låse gjenstander bak et progresjonssystem a la Call of Duty: Modern Warfare. De som punger ut kan da snike litt i progresjonskøen og få gjenstandene tidlig. Andre mikrotransaksjoner i gratisspill inkluderer slikt som ekstra figurer, kostymer og erfaringspoengbonuser.

Microsofts argeste konsollkonkurrent, Sony, har allerede tatt steget inn i gratisspillmarkedet på PlayStation 3 med spillene DC Universe Online og Dust 514. Nintendo har derimot ikke kommet på banen helt enda.

Les også: Crytek vil kun satse på «free to play» Les også: Du må ikke betale for Dota 2

Les også
– Microsoft vil avsløre sin neste konsoll i april
Les også
Xbox: – Fremtidige spill vil ligge i skyen
Les også
Desse spela gler vi oss til i september
Les også
Anmeldelse: Darksiders II (PC/PS3): Bli med en tur til Dødsriket
Les også
Store nyheter for Diablo III
Les også
Anmeldelse: Battlefield 3: Close Quarters (PC/PS3/X360): Battlefield egler seg innpå Call of Duty
Les også
– Xbox 360 blir din nye TV-boks
annonse

Les også