Til hovedinnhold

Slow-motion i lommeformat

Ikke bare skilpadder som blir trege med Panasonics nye kompakt.

Panasonic slapp i natt kompaktkameraet Lumix DMC-TZ30 som skal kjempe om markedsandeler i kompaktsegmentet. 20x optisk Leica-zoom gir deg en brennvidde tilsvarende 24 – 480 mm, samt mulighet for totalt 40x zoom med litt digital zoomhjelp fra kameraet. Lysstyrken er angitt til f/3.3-6.4.

Spennende for videoentusiastene
Med på laget er en 14,1 megapiksels sensorbrikke, og nymoderne prosesseringsteknologi gjør at du kan ta opp video i full-HD med 60/50 bilder i sekundet. På papiret ser dette veldig imponerende ut, hvis vi har i bakhodet at få speilreflekser på markedet kan filme full-HD i tilsvarende hastighet. Det fotoprodusentene vanligvis gjør, er å senke oppløsningen ned til 1280x720, for å få til 60 bilder i sekundet. Vil du fange hver eneste lille bevegelse kan TZ30 også ta høyhastighetsvideo med 220 bilder i sekundet, noe den får til ved å senke oppløsningen ned til 320x240 (såkalt QVGA-oppløsning).

Om videokvaliteten får folk til å sprette opp øynene må vi vente med å fastslå, helt til det foreligger testvideoer. Spesifikasjonene ser i hvert fall spennende ut.

Prosesseringen av filer går såpass kjapt at man kan ta opp 10 bilder i sekundet med låst autofokus på høyhastighetsmodus, og 5 b/s med kontinuerlig autofokus. Panasonic lover at autofokusen ikke skal bli noen hindring, og sier at TZ30 skal klare å fokusere innen 0,1 sekunder i de fleste situasjoner. Det er ikke småtteri.

TZ30 har innebygget GPS, i likhet med flere andre moderne kompaktkameraer. I tillegg har også kameraet en 3 tommers berøringsskjerm med oppløsning på 460.000 piksler. Det er mulig å styre fokusen med fingeren bak på skjermen.

For de lekne er det inkludert en rekke spesialeffekter, som miniatyreffekt, panoramafunksjon og kreativ retusjering.

Vi har ikke fått informasjon om pris eller forventet salgsstart.

annonse