Lexar annonserer SDXC-kort på 256 GB

Har virkelig plass til det meste

I januar i fjor skrev vi om det første minnekortet som bikket grensen på 128 gigabyte og det i ganske så entusiastisk ordelag. Det var Lexar som var først ute - og nå gjør de det igjen ved å likesågreit doble størrelsen til latterlige 256 gigabyte. Med spesifikasjoner langt over klasse 10-kravene, tar dette kortet unna for eksempel full HD- og 3D-video som krever høy båndbredde.

Les også: Hva slags minnekort trenger du?

Hva du får plass til på et kort som dette, lurer du kanskje på. La oss komme med noen eksempler:
- Sånn cirka 33 000 typiske JPEG-bilder på 8 megabyte
- Over 10 000 råfiler med en snittstørrelse på 25 megabyte
- Litt over 55 timer full HD-video fra 5D mark II (bitrate på 38mbit)
Om vi sammenligner mengden tekstfiler med bøker i høyden, kan vi sikkert stable oss til månen og tilbake før kortet er fullt. Det eneste vi er litt skeptisk til med slike vanvittige filstørrelser, er den potensielle faren for at kortet ødelegges og at man risikerer å miste 32 ganger mer bilder og video enn med et vanlig kort på 8 gigabyte. Det er noe med ordtaket at man ikke skal legge alle eggene i samme kurv.

Les også: Test: Hvor mye tåler egentlig et minnekort?

Offisielt får kortet navnet "Lexar Professional 400x 256GB SDXC UHS-I". Dekoder vi navnet finner vi blant annet en lese-hastighet på 60 megabyte per sekund, som ifølge Lexar opprettholdes selv etter lengre kopiering. Dette blir muliggjort av UHS-I-standarden kortet støtter, og som står for "Ultra-High Speed". Kortet er av typen SDXC, hvilket betyr at det er viktig å sjekke om kameraet ditt støtter standarden, før du eventuelt kjøper et.

Prisen blir antageligvis noe over 5000 kroner, og vil være tilgjengelig i oktober.

Les også: Skuddsikre minnekort

Les også
Hasselblad med fullformat speilrefleks
Les også
Entusiastisk inngangsportal
Les også
Sony slipper hot stuff!
Mer om
annonse