Til hovedinnhold

Her er Noahs ark

Nederlandske Johan Huibers har brukt fire år og mangfoldige millioner på å lage en tro kopi av den bibelske båten.

Wikipedia

Ifølge en rimelig fersk undersøkelse så viser det seg at norske prester ikke tror på bibelfortellingene. Det gjør nederlandske Johan Huibers.

Med Bibelen som «kokebok» har han og fire andre snekret sammen det storslåtte verket, og resultatet er mildt sagt imponerende. Ideen fikk Huibers etter at han drømte at Nederland ble oversvømt.

Nylig ble den nærmere 140 meter lange båten sjøsatt i en elv ved den nederlandske byen Dordrecht. På innsiden finner man en rekke dyr i plast samt noen levende fugler for autensitetens skyld.

Planen er at arken skal være et slags flytende museum, der historien om Noahs ark kan brukes som en inngang til å ville lære mer om Bibelen, ifølge Huibers.

Likevel har personene bak prosjektet også vist prov på spenstige ambisjoner, så langt uten hell.

- Planen var å seile båten til OL i London med tre tusen passasjerer, men siden alt er laget av treverk tok det for lang tid å klarere med brannvesenet, forteller Deborah Venema-Huibers som administrerer arken, til Sky News.

Johan Huibers og kona hevder de stadig blir kontaktet av personer som frykter at verden skal gå under i nær fremtid, og således ønsker innpass på arken.

- Da forteller vi dem kort og godt at dette ikke er noen redningsbåt. Det er først og fremst et museum, slår Fru Huibers fast.


Noah's Arc Replica

annonse