Til hovedinnhold

Her er årets beste mobil

Gulltasten-prisene for årets mobiltelefon, årets operatør og årets app og mange flere ble delt ut torsdag kveld.

nokomdet.no

Torsdag kveld var den norske mobilbransjen samlet på Scandic Fornebu for å feire seg selv og for å se hvem som stakk av med de gjeve Gulltasten-prisene for årets beste produkter, tjenester og løsninger.

Dette er det sjuende året på rad at Mobilen.no arrangerer Gulltasten, og prisutdelingen har etter hvert fått en solid posisjon i det norske mobilmarkedet. I år ble arrangementet avholdt samtidig med AppWorks, en konferanse for appmarkedet.

Det ble delt ut priser i tilsammen 16 kategorier. Her er vinnerne:

Årets mobil

Vinneren er: Samsung Galaxy S III

Prisen går til den smartmobilen som, etter juryens vurdering, har utmerket seg mest i et tøft marked det siste året.

Les testen av Samsung Galaxy S III på Amobil.no

Årets nettbrett

Vinneren er: Samsung Galaxy Note 10.1

Med Galaxy Note 10.1 har Samsung laget et nettbrett man virkelig får lyst til å være kreativ med. Pennen med alle dens funksjoner gjør at bilderedigering, tegning og notater er mye enklere her enn på andre nettbrett. I tillegg har nettbrettet gode spesifikasjoner og en utmerket brukeropplevelse.

Les testen av Samsung Galaxy Note 10.1 på Amobil.no

Årets spesialmobil

Vinneren er: Sony Xperia Acro S

Sony Xperia Acro S er noe så sjelden som en real toppmodell som er som skapt for norsk vær og uvær. Endelig er nivået på de vanntette telefonene så godt at vi ikke må velge bort funksjoner eller ytelse for å ha en telefon som tåler en plutselig regnskur eller en skogstur.

Les testen av Sony Xperia Acro S på Amobil.no

Norges favorittmobil

Vinneren er: Samsung Galaxy S III

Prisen for Norges favorittmobil kåres av norske forbrukere selv, og henger derfor ekstra høyt. Det kom inn mange hundre stemmer, og den soleklare vinneren var Samsung Galaxy S III, foran iPhone 5 og HTC One X.

Les testen av Samsung Galaxy S III på Amobil.no

Sony Smart Tags.

Årets mobiltilbehør

Vinneren er: Sony Smart Tags

I en jungel av tilbehør har vi kåret en vinner som skal gjøre hverdagen enklere og bedre for mobilbrukeren.

Les om Smart Tags i Amobils test av Sony Xperia P

Årets nyvinning

Vinneren er: Super Sensitive Touch Nokia

Med Super Sensitive Touch har Nokia klart å kombinere det beste fra touchskjermer med det beste fra trykkfølsomme skjermer. Her trengs hverken hansker med speisalbelegg eller harde trykk på skjermen. Med Nokias innovative teknologi kan du bruke skjermen som om det var en vanlig touchskjerm, også om du har våte fingre, bruker hansker eller rett og slett vil skrive på skjermen med en penn.

Les om Nokia Lumia 920, som har Super Sensitive Touch

Årets operatør

Vinneren er: One Call

One Call kommer godt ut i prissammenligninger, og samtidig best ut i kundetilfredshetsmålinger (TNS Gallup og nå EPSI Rating). De er en av få nyskapende MVNO-er på markedet i år, og i et jevnt og tøft marked har de nok en gang klart å skille seg ut fra de hardeste konkurrentene.

Årets skytjeneste

Vinneren er: NRKs nye nett-TV

Selskapet har lang fartstid innenfor sitt felt, og er en solid aktør på alle måter. I år har de igjen vist at de også kan være innovative. Juryen bemerker at NRKs nye satsning på nett har vært både effektivt og brukervennlig. De har gjort det enklere enn noen gang å få tak i det innholdet man er ute etter, uansett hvor man befinner seg. Med et stadig økende fokus på strømmetjenester i Norden har NRK klart å komme trenden i forkjøpet, og viser at de er en aktør som både har historisk tyngde, men også evnen til å se fremover.

Årets privatforhandler

Vinneren er: Telekiosken Kilden

Årets privatforhandler har kunnskapsrike medarbeidere, god kundebehandling, et bredt produktspekter og en genuin interesse for å utvikle sin forretning til å bli noe mer enn bare et utsalgssted.

Årets bedriftsforhandler

Vinneren er: Telering Bedrift Apro

Årets bedriftsforhandler jobber systematisk med kundene for å finne løsninger og nye konsepter. De har fokus på kompetanse og service. I tillegg har de et bredt produktspekter og en genuin interesse for hvordan telekom kan brukes i et bedriftsperspektiv.

Årets grossist

Vinneren er: Telefast

Selskapet er en solid aktør på alle måter. De er både sterke finansielt, har et fantastisk salgsteam og er innovative. Juryen bemerker også at Telefast framstår som innovative, løsningsorienterte og profesjonelle. Deres store forhandlernett og økende andel i det norske markedet viser at dette er en aktør som gjør mye riktig.

Dragonbox.

Årets norske app

Vinneren er: Dragonbox+

Dragonbox+ er et genialt mattespill som juryen har latt seg imponere kraftig av. Det er både underholdende og lærerikt, og viser på en fremragende måte hvordan teknologi kan brukes i undervisningen. Ulike vanskelighetsgrader gjør også at Dragonbox+ når flere aldersgrupper.

Les om DragonBox+ og andre lærerike apper på Amobil.no

Årets hederspris

Vinnerene er: Opera Software, ved/Johan Schön, Per Hedbor og Håkon Wium Lie

Hedersprisen gikk i år til et selskap og ikke en enkeltperson. Håkon Wium Lie mottok prisen.Foto: nokomdet.no

Årets underholdningsapp

Vinneren er: Kaizervirus

Kaizers Orchestra gjorde noe svært utradisjonelt og fremtidsrettet når de lanserte sitt nye album Violeta III gjennom appen Kaizervirus. Dette skapte engasjement og forventning blant fansen, og knyttet bandet – om mulig – enda nærmere sine aller trofaste. Smittefunksjonen og hyppige oppdateringer gjorde at brukerne sjekket innom appen ofte. Kaizervirus er nyskapende.

Stay.com.

Årets nytteapp

Vinneren er: Stay.com

Stay.com har blitt lagt merke til både i og utenfor Norge – og deres reiseapp har fått gode anmeldelser Det er ikke ufortjent. I stedet for å servere alle den samme informasjonen, kan du med Stay.com-appen lage din egen reiseguide tilpasset dine egne interesser.

Les testen av Stay.com på Amobil.no

Årets barneapp

Vinneren er: Dragonbox+

Dragonbox er noe så sjeldent som matteundervisning forkledd som et morsomt spill. Ved å erstatte X-er og Y-er med morsomme figurer har produsenten klart det kunststykket å lage et spill som gjør at man gradvis skjønner logikken i løsing av ligninger. Det å spille Dragonbox oppleves ikke som matteundervisning, men vi er like fullt sikre på at spillet vil kunne hjelpe alle som synes algebra er vanskelig.

annonse