Til hovedinnhold

AppWorks 02:

På utviklerkonferansen AppWorks 02 holdt en rekke internasjonale navn foredrag, og blant dem var danske Mette Lykke. Hun er en av grundleggerne av den populære treningsappen Endomundo.

SE OGSÅ: Test av åtte treningsapper til mobilen

- Vi ville lage sport morsommere, og få folk aktive, sier hun.

- De siste 5-10 årene har sport blitt mer individuelt. Det er ikke lenger like mye fokus på lagsport. Selv om det er mer fleksibelt å trene alene, mistet man den sosiale interaksjonen, sier Lykke videre i foredraget.

Det var utgangspunktet for appen Endomundo. Navnet spiller for øvrig på en kombinasjon av endorfiner (signalstoff som lindrer smerte i kroppen, og som skilles ut ved blant annet fysisk aktivitet) og "mundo", som betyr "verden" på spansk.

Planen var å lage en app som motiverte brukerne til økt utskillelse av endorfiner i treningsøkten, samtidig som de fikk oppleve det sosiale aspektet også med individuell trening. Tre og et halvt år etter oppstarten har selskapet 25 ansatte og totalt 3,3 millioner brukere i blant annet USA, Storbritannia, Spania, Frankrike, Tyskland, Italia, Kina og Skandinavia.

Ikke lønnsomt?

Mette Lykke avslører imidlertid at de foreløpig ikke tjener penger på appen sin. Det er med andre ord kanskje ikke like lett som man har inntrykk av å lage en app og bli rik av det. Hun sier det er avgjørende å ha en plan utover det å tilby bare appen.

- Vi tjener ikke penger foreløpig, men nå åpner vi webshop i USA der vi vil selge sportsklær, armbånd, pulsklokker og så videre. Vi har også lykkes med å involvere bedrifter, slik at man kan få en egen kanal i Endomundo og konkurrere mot andre avdelinger eller andre bedrifter, sier hun.

- Neste år tjener vi penger, avslutter Lykke.

I vår test av treningsapper kom Endomundo marginalt best ut, men utmerket seg særlig på Android-plattformen.

LES OGSÅ: Dra på skattejakt med mobilen (SCVNGR)

Mer om
annonse