Nyhet

Nettradio inntar bilen

Det er et samarbeid mellom Blaupunkt og nettradiotjenesten Miroamer som har ført til lanseringen av de første internettradioene for bilbruk.

De to første modellene er avhengige av en ekstern 3G/HSDPA/HSPA-enhet, typisk en mobiltelefon, for nettilgangen. Forbindelsen gjøres via Bluetooth. Senere modeller vil trolig ha egen innebygget nettilgang.

Via nettet får man tilgang til tusenvis av kanaler, men det krever selvsagt at man har en stabil nettforbindelse der man kjører. Her til lands er dette langt fra noen selvfølge, iallfall ikke i mer grisgrendte strøk.

Blaupunkt New Jersey 600i

Radioene kommer også med en standard FM-mottaker, og er ellers utstyrt med telefonfunksjonalitet, inkludert adresseliste.

En smart mulighet med nettbaserte radioer kan f.eks. være å opprette spillelister i ro og mak på PC-en hjemme. Disse spillelistene lagres på nettet, hvorpå du kan spille dem av via nettspilleren i bilen.

Spiker i DAB-kista?

Mange spår at DAB ikke har nubbesjans mot nettradioene. Og det er liten tvil om at sistnevnte er overlegen når det gjelder utvalg og muligheter generelt. Utfordringen er tilgjengelighet og kapasitet i det IP-baserte nettet, men disse tingene blir jo stadig bedre.

De to Blaupunkt-radioene, Hamburg 600i og New Jersey 600i, blir tilgjengelig i løpet av 1. halvår av 2009. Prisen er foreløpig ikke kjent.

(Kilder: Electricpig, Wired)

Les også
Pass på – ikke DAB av!
Les også
Denne radioen lar deg se på TV samtidig
Les også
Retro DAB-radio med dokking
Les også
Pure vil revolusjonere radioen
Les også
Telenor slakter mobil-TV over DAB
Les også
Din nye TV-hverdag
Les også
Endelig DAB-radio på iPod
Les også
Slakter DAB-rapport
Les også
DAB sliter i finværet
Les også
Seks DAB-radioer
annonse