Til hovedinnhold

Lanserer album som ti apper

Björk har alltid vært kunstnerisk av seg, men hennes seneste prosjekt overgår alt tidligere arbeid fra den islandske artisten. Hennes kommende album Biophilia kommer nemlig til å være en blanding av elementer fra liveshow, musikk, Internett, utstilling og apper til iPad.

Multimediaprosjektet er regissert av Michel Gondry, kjent for å stå bak blant annet Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Prosjektet er også et samarbeid med Apple, som med sin iPad har gjort det mulig for Björk å ta ytterligere et steg mot fusjonen av det organiske og teknologiske i sitt kunstneriske virke.

Ti ulike apper

Michel Gondry. Foto: Collaborationfoundation

Biophilia vil blant annet bestå av ti separate apper under en "moder-app," som lyttere/brukere vil kunne interagere med på forskjellige måter.

Hver app vil relatere til en sang fra albumet, og gjør det mulig for lytteren å utforske og kommunisere med sangens tema eller å lage sin egen versjon.

Appene vil i tillegg være i endring og få tilføyd nye elementer når albumet slippes og så videre.

Den interaktive kunstneren Scott Snibbe har produsert applikasjonene og bilder for liveshowet, og har fortalt at Björks visjon for appene har vært å videreføre uttrykket til musikken, fortellingen og ideene.

Interaktiv musikk

Scott Snibbe. Foto: Jean-Baptiste Labrune

En av låtene heter Virus og vil ha en app som er et studie av hvordan celler blir angrepet av et virus.

Det interaktive spillet utspiller seg som en slags kjærlighetshistorie mellom viruset og cellene, og resulterer i at viruset til slutt elsker cellene så høyt at det ødelegger dem.

Man kan stoppe viruset, men da vil man samtidig stoppe musikken. For å høre hele sangen, må man la viruset til slutt spise opp cellene, som også vil synge sangens refreng.

Liveshow

Björk vil sette i gang prosjektet med sin liveopptreden på Manchester International Festival mellom den 27. juni og 16. juli i sommer.

Det er ennå usikkert når albumet vil bli gitt ut, men det er forventet å komme ut i løpet av 2011.

(Kilde: The Guardian)

annonse