Nyhet

- Android har bare 1,2 millioner nettbrett i bruk

Apples iPad dominerer markedet.

Googles mobilplattform er i voldsom vekst. Bare i Norge har markedsandelen til Android allerede steget til 55 prosent de siste månedene. Apples iOS-telefoner var til sammenligning bare på 36 prosent av markedet, ifølge ferske tall fra NetCom.

Det samme kan derimot ikke sies om nettbrett som kjører Android OS. Ifølge en uoffisiell beregning fra nettsiden Phonearena.com skal Android ha kun 1,2 millioner nettbrett i bruk på verdensbasis.

Til sammenligning skal Apple ha solgt nærmere 30 millioner iPad-enheter på verdensbasis, ifølge Fortune/CNN Money.

Bare 1,2 millioner?

At Android-nettbrett bare teller 1,2 millioner enheter kan kanskje virke litt i minste laget. Beregningen baseres på antall Android-enheter som har blitt solgt i hele verden så langt, noe som ifølge Phonearena skal dreie seg om rundt 130 millioner. Ganger man dette tallet med hvor mange som har vært innom applikasjonsbutikken med en enhet med 7-tommers skjerm eller større, i perioden 24. juni- 1.juli, blir resultatet 1,2 milloner brukere. Prosentandelen på de som har vært innom Android Market på så store enheter skal nemlig bare være på kun 0,9 prosent.

Imidlertid tror flere at dette tallet er en del høyere, hvis man heller regner det utifra en lengre tidsperiode. Google har ennå ikke kommet ut med noen offisielle tall, så dette blir bare spekulasjoner.

Til tross for disse betrakningene, ser det likevel ut som salget av Android-nettbrett øker.

Les også:HTC vs Apple

annonse