Tek.no

Nyhet

Milepæl for Windows Phone 7

22 Des 2010 09:00

I forkant av det endelige Windows Phone 7-slippet ble det kjent at Microsoft skulle bruke svært mange penger på å markedsføre det nye operativsystemet. Et av de heftigste tallene som gikk runden på ryktebørsen var 2,5 milliarder kroner.

Hvor store midler Microsoft har satt av ved behov er foreløpig uvisst, men nå begynner så smått de første salgstallene å tikke inn. 1,5 millioner enheter utstyrt med Windows Phone 7 skal være solgt etter de første seks ukene på markedet.

Likner en annen nylansering

Dette salget består av et utvalg modeller fra HTC, LG og Samsung. I Norge er det kun de to førstnevnte som foreløpig er aktuelle med operativsystemet.

Til sammenlikning kan vi nevne Samsungs Wave, den første med operativsystemet Bada. Den var lenge alene om å ha dette operativsystemet, og solgte en million enheter i løpet av sine første fire uker på markedet. Apples nyeste telefon, Iphone 4, solgte hele 3 millioner enheter på en måneds tid.

Mangler tjenester

Dermed er det nok av konkurranse å stri med for operativsystemet som også er lansert i Norge. Foreløpig er det imidlertid ingen av tjenestene som er tilgjengelige - ikke engang de som ikke koster penger.

Det betyr at vi ser lite til de 4000 applikasjonene som nå skal være tilgjengelig i Windows Phone Marketplace. Tjenester relatert til Xbox Live og Zune må vi også skyte hvite piler etter, enn så lenge.

Les også:

(Kilder: pcmag.com, phonereport.info, engadget.com)

Les også
Windows Phone på norsk til høsten
Les også
Endelig kan Windows klippe og lime
Les også
Oppdatering drepte Windows-mobiler
Les også
Sinte utviklere kan stå i veien for Nokia
Les også
Slik blir norske Windows Phone 7
Les også
Nokia med Windows Phone 7?
Les også
Bakvei til Windows Marketplace
Les også
Windows Phone 7-telefonene
annonse